HUDPLEJE

Giv dig selv en 2-minutters ansigtsmassage for glød og velvære

Man skulle tro, at der skulle mere til, men en hurtig 2-minutters ansigtsmassage kan faktisk gøre en verden til forskel, og give dig gløden tilbage i huden. Se her, hvordan du gør.

Det kan til tider virke som om det danske, grå vejr smitter af på hudens teint. I hvert fald er mangel på liv og glød i huden et problem, som mange danskere døjer med.

Hvis du tilhører den gruppe, behøver du heldigvis ikke at investere mere end 2 minutter af din tid for at få gløden tilbage i dine kinder.

LÆS OGSÅ: Sådan får du perfekt hud - uden foundation

Med en 2-minutters ansigtsmassage, som du kan forkæle dig selv med morgen og aften, vil du ikke alene kunne sætte gang i blodcirkulationen, men dermed også hjælpe huden af med affaldsstoffer.

Japansk massageteknik

Teknikkerne stammer fra Japan, og er for mange blevet en fast del af skønhedsrutinen – særligt fordi det ikke kræver meget tid, ikke koster noget, har stor effekt og giver hverdagen et ekstra skud selvforkælelse.

Massagen booster blodcirkulationen og afhjælper dermed huden affaldsstoffer, som kan give fine linjer og frarøve huden dens glød.

Blot 2 minutters massage morgen og aften vil gøre en verden til forskel for din hud – og tilmeld vil du nok opleve, hvor afstressende og selvkærligt det føles. Der er mange måder at udøve ansigtsmassage på, men det væsentligste er, at du bevæger fingrene opad og udad fra ansigtets centrum.

Morgenens ansigtsmassage – "Asayke"

Asayake betyder ”morgenglød” på Japansk. Morgenens massage kan passende udføres efter din renserutine, og mens du påfører din dagcreme.

Før du går i gang med massagen er det en god idé, at du afkøler dine håndflader under den kolde hane, for at vække huden i ansigtet og stramme den op.

Hvert step gentages fem gange:

  • Step 1: Fordel din dagcreme i dine håndflader.
  • Step 2: Massér nænsomt op langs din hals.
  • Step 3: Bevæg hænderne fra midten af dine kinder og ud langs med kæbelinjen mens du presser let på huden.
  • Step 4: Læg dine fingre mod din næse og bevæg dem udad mod tindingen.
  • Step 5: Placér fingrene ovenover dine øjenbryn og glid opad mod din hårlinje.

LÆS OGSÅ: Ny hudplejetrend: Hvad er multimasking?

Aftenens ansigtsmassage – "Yuyake"

Aftenens ansigtsmassage frigiver spændinger og detoxer huden. Du kan inkorporere denne massage i din aftenrutine efter du har renset huden og mens du fugtgiver den for natten.

Start med at gnide hænderne mod hinanden for at varme dem godt op.

Hvert step gentages fem gange:

  • Step 1: Begynd med at placere dine fingre lige over din hårgrænse, og bevæg dem væk fra panden, henover hovedbunden i en frem-og-tilbage bevægelse.
  • Step 2: Fordel ansigtscreme i dine håndflader. Pres dine fingre på det inderste punkt af dine øjenbryn og kør dem udad mod dine ører.
  • Step 3: Pres dine pege- og langefingre mod næseroden og bevæg fingrene udad langs kindbenet.
  • Step 4: Placér dine finger bag dine ører og træk dem nedad langs kæben og halsen til kravebenet.

Gengivet fra Victoria Wei-Chi Tsais bog: ”Pure Skin”, Copyright 2018.

LÆS OGSÅ: 5 antiinflamatoriske drikkevarer, du kan starte dagen med