HUDPLEJE

Guide: Sådan fjerner du mørke rande under øjnene

Mørke rande under øjnene kan få dig til at se træt og slidt ud. Men der er en masse, du kan gøre, hvis du vil af med det trætte look.

Hvorfor får man mørke rande under øjnene?

Den tynde hud under øjnene reagerer på selv de mindste ubalancer, og derfor kommer du hurtig til at se træt, stresset eller dehydreret ud, hvis du ikke husker at passe på dig selv. Få din søvn, sund mad og rigeligt med vand.

Mørke rande under øjnene er noget af en sladrehank. De afslører nemlig om du har lige lovlig travlt, drikker vand nok, og om du får din skønhedssøvn. Hvis du har dem, er der heldigvis ting, du kan gøre. Læs med her, og få tips til, hvordan du kommer af med de mørke rande én gang for alle. Du kan også se videoguiden i bunden af artiklen, som hjælper dig med at dække de mørke rande på de dage, hvor de er ekstra tydelige.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du en jaderulle

Vand er godt

Er du dehydreret, ses det lynhurtigt under dine øjne. Sørg for at få rigeligt med væske – minimum 1,5 liter vand om dagen. Hvis du har svært ved at få nok vand i løbet af dagen, så giv dine vaner et tjek. Tag et glas vand sammen med hver kop kaffe, eller have en drikkedunk stående på skrivebordet, som du er sikker på at tømme hver dag. Drik også vand til alle måltider. På den måde nedsætter du også dit brug af sodavand - en anden synder, som kan få dig til at se uoplagt og træt ud.

Gå i seng

Det er ikke for sjov, at det hedder skønhedssøvn. Søvn er vigtigt for alt i kroppen, så sørg for at gå i seng til ordentlig tid, og få en god nattesøvn hver nat. Når du ikke har sovet nok, bliver blodkarrene under dine øjne nemlig ekstra store og synlige under den tynde hud ved øjenomgivelserne. Optimalt skal en voksen have otte sammenhængende timer hver nat. Har du svært ved at falde i søvn, så tag et kig på dine aftenrutiner. Drikker du kaffe efter aftensmaden? Ligger du og kigger på din mobil inden sengetid? I timerne op til du skal i seng, er det en god idé at reducere skærmtid for at få hjernen til at slappe af. Gør dit soveværelse til en oase, der kun benyttes til søvn og sex. Så vil du hurtigt opdage, at du slappe bedre af og falder hurtigere (og bedre!) i søvn.

Spis sundt

Få dine vitaminer, særligt C-vitamin er godt mod mørke rande, da det hjælper kroppen med at producere mere kollagen, som er godt for huden.

No smoking

Rygning har en dårlig effekt på din blodgennemstrømning - og på så meget andet i kroppen. Kvit smøgerne, og mærk de helbredsmæssige forbedringer med det samme - blandt andet under øjnene.

Brug øjencreme

Vælg en øjencreme, der er målrettet mørke rande under øjnene. Den ultra tynde hud under øjnene har nemlig brug for særlig pleje, da hudens struktur, fasthed og tykkelse her er markant anderledes end i resten af ansigtet.

Concealer

Har du tendens til mørke rande, så er concealeren din bedste ven. Den dækker nemlig i et snuptag de synlige sladrehanke, som de mørke rande er. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken concealer du bruger. En let konsistens er særlig vigtig, hvis du har fine linjer rundt om øjnene, så concealeren ikke lægger sig i ”kager” i linjerne. Du kan med fordel vælge en concealer med et ”lyserødt-nude” skær, hvis dine rande er meget blålige, da den kolde tone udligner nuancen flot.

Prøv Mineral Concealer Duo fra MIILD til 240 kr. Kan købes online HER

Hvordan dækker man mørke rande under øjnene med makeup?

1. Fugt ansigtet godt, og brug øjencreme under øjnene. Tør hud under øjnene gør fine linjer mere tydelige og gør de mørke rande sværere at dække.

Tip: Brug ringfingeren til at duppe øjencremen forsigtigt ind i huden under øjnene.

2. Imens øjencremen trænger ind i huden, kan du bruge primer på din hud. Og lad den trænge ind.

3. Brug 'colour correcting' til at nedtone de mørke rande. Orange og ferskenfarvede 'colour correctors' giver huden under øjnene en varmere tone, så din concealer ikke kommer til at se grå ud. Blend det forsigtigt ind i huden.

4. Læg foundation.

5. Brug concealer under øjene ved næseryggen. Blend det med en beauty blender, men lad være med at føre concealeren helt op til vippekanten.

Tip: Det er en god idé at highlighte de høje punkter i dit ansigt med concealer, så dine øjne ikke skiller sig ud.

6. Hvis dine rande er meget mørke kan du med fordel lægge endnu et tyndt lag concealer.

7. Brug en pudder til at få makeuppen til at holde bedre.

8. Læg resten af din makeup, som du vil.

Se videoguiden herunder. Psst... Guiden starter omkring 3:00.

Hvis intet andet virker…

Har du prøvet alt, og er dine mørke rande enten urokkelige eller arveligt disponeret, så kan du gøre en forskel med restylane under øjnene. Restylane er en filler, som består af 99% hyaluronsyre – et sukkermolekyle, som binder vand og skaber fasthed og spændstighed i huden samt 1% bindinger (pantenteret teknologi), som gør, at hyaluronsyren holder i op til 9-12 måneder.

Restylanen bliver lagt i de mørke rande og fylder fordybningen ud, hvilket samlet mindsker synligheden.  

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme