HUDPLEJE

Her er 5 måder huden ældes på

Hvis du ikke behandler din hud pænt, vil den heller ikke se pæn ud

Mange smører sig ind i dyre anti-age-produkter for at mindske rynker og andre aldringstegn. Det kan virke fint - men hvis du ikke sørger for at tage dig godt af huden på flere områder, hjælper det ikke meget.

Health.com har samlet en række faktorer, der gør, din hud ældes.

Du bruger ikke solcreme

Bruger du ikke solcreme dagligt, påvirker det din hud meget.

"Solen er den primære årsag til hudens aldring. Og solen kan nå dig selv på dage med skyer, regn og sne. De skadelige UV-stråler kommer igennem vinduer, så du skal faktisk have solbeskyttelse på, selvom du opholder dig indendørs," siger Neil Sadick, der er dermatolog til Health.com.

Brug derfor solcreme dagligt - fx cremer med faktor i - og gå efter produkter med C-vitamin og resveratrol, der også har en beskyttende effekt.

Du glemmer hænder og nakke

"Det er ikke kun ansigtet, der skal plejes med fugtgivende creme og solfaktor. Dine hænder og nakke har faktisk brug for det samme, og manglende pleje viser sig hurtigt i form af rynker, mørke pletter og tørhed.
Sørg derfor for at behandle disse udsatte kropsområder på samme måde som ansigtet,"
lyder rådet fra Neil Sadick.

Du går i seng med makeup på

Efter en lang dag eller en tur i byen kan det være fristende at kaste sig ned i sengen med fuld makeup på. Men det er ikke godt for huden, og det fører faktisk til, at du senere får urenheder.

I løbet af en dag sætter der sig skidt og problematiske stoffer fast på din hud, og det kan altså give urenheder, hvis de får lov til at sidde natten over. Sørg derfor for altid at tage makeup af og vaske ansigtet grundigt, inden du hopper i seng. Du bliver glad for det dagen efter.

Du sover ikke nok

Søvn er vigtig for vores helbred - og også for vores hud. Får du ikke sovet nok, kan det give mørke rander under øjnene, og det kan øge risikoen for aldringstegn.

"Når vi sover, falder niveauet af stresshormoner i vores krop, hvilket giver hudcellerne en chance for at reparere og forynge sig selv," lyder det fra læge Carolyn Jacob fra Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology.

"Når vi er stressede og ikke sover nok, øges mængden af hormonet kortisol i kroppen, hvilket øger olieproduktionen. Det kan faktisk give akne," siger lægen.