HUDPLEJE

Her er de dårlige hudplejeråd, du aldrig skal lytte til

Skønhedsverdenen er en jungle og i din jagt på perfekt hud, er du måske stødt nogle af de her tip. Men lad være med at lytte til dem.

Det er ikke alle skønhedsråd, du skal stole på. Flere steder på internettet kan du støde på råd til hurtige løsninger på hudproblemer, men faktisk kan du ende med at gøre mere skad end gavn.

LÆS OGSÅ: Undgå de her makeupfejl til brylluppet

Her er hudplejerådene, du ikke skal lytte til:

LÆS OGSÅ: 9 facts om kosmetik, du skal kende

1. Akne kan skrubbes væk

Eksfoliering er en vigtig del af hudplejerutinen, men det er ikke godt for huden at blive skrubbet mere end to-tre gange om ugen med skrabende scrubs. De laver rifter i dit yderste hudlag og kan ende med at forværre dine hudproblemer.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

I stedet for at skrubbe, kan du ty til kemisk eksfoliering, som går dybere ind i huden uden at rive overfladen op.

2. Citronsaft giver ren hud

Citronsaft er yderst syrebaseret og kan skade din hud. Ved at misbruge citronsaft som hudplejeprodukt kan du komme til at forstyrre hudens PH-værdi og gøre huden irriteret og overfølsom.

3. Brug kokosolie som fugtighedscreme

Kokosolie er et lækkert produkt, der har mange gode egenskaber. Men det skal ikke bruges i ansigtet i stedet for fugtighedscreme. Kokosolie kan stoppe porerne i ansigtet og forårsage urenheder. Arganolie er et godt alternativ. Du kan dog stadig med fordel bruge kokosolie på kroppen og i håret.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om arganolie

4. Du kan behandle bumser med tandpasta

Tandpasta er blevet berømmet som bumsemiddel på grund af dens udtørrende egenskaber. Men sandheden er, at tandpastaen kemiske sammensætning er for hidsig til at bruge på huden og kan provokere for eksempel eksem. Der findes dog glimrende alternative på markedet, der kan udtørre bumser hen over natten. En af de mest populære er Drying Lotion fra Mario Badescu.

5. Du skal kun bruge solbeskyttelse, når solen skinner

FORKERT! Hvis du er en af dem, der fejlagtigt kun bruger solcreme i sommermånederne, skal du have fat i en god solcreme til ansigtet nu. Solens UVA-stråler kan skade huden året rundt. Brug solcreme året rundt – uanset vejret – for at beskytte din hud.

LÆS OGSÅ: 3 solcremer der ikke fedter

Læs mere om: