Se før og efter-billederne

HUDPLEJE

Her er tidens mest populære plastikoperationer

I en verden, som sætter individualitet og personlighed meget højt, er der alligevel mange, der vælger at få ændret i deres udseende for at passe ind i normen

I en verden, som sætter individualitet og personlighed meget højt, er der alligevel mange, der vælger at få ændret i deres udseende for at passe ind i "normen".

De første plastiske operationer sås allerede 500 år før Kristi fødsel i det gamle Indien, hvor én af datidens læger fandt ud af at genskabe næster, øreflipper, genitalia og andre menneskelige lemmer, som var blevet fjernet som en del af en straf, men i dag anvendes plastikkirurgi dog i højere grad for at ændre på det allerede fungerende.

Ifølge en undersøgelse udført af The American Society of Aesthetic Plastic Surgery er brystoperationer den mest populære form for plastikkirurgi i dag.
På andenpladsen følger fedtsugninger og andre kropsændrende operationer, som i dag findes i langt højere grad, end de gjorde for bare ti år siden.

På trediepladsen over populære plastikoperationer ligger ansigtsløftningen, og det skyldes ifølge The American Society of Aesthetic Plastic Surgery blandt andet, at vores ansigter i dag er synlige overalt på de sociale medier.
Med en profil på både facebook, Instagram og LinkedIn tvinges vi dagligt til at se os selv i øjnene. Og fra mange andre vinkler.

På fjerdepladsen over, hvilke plastikoperationer, der oftest udføres, ligger næseoperationer.
I Danmark skal man være fyldt 18 år, før man må få foretaget plastikkirurgiske operationer, men i USA er det nok at være fyldt 13, hvis man vil have en næsekorrigerende operation, da næsen vurderes at være færdigudviklet på dette tidspunkt.
Sidste år førte denne regel til en del debatter, da forældre i USA tillod deres børn, der endnu ikke var voksne, at få opereret næsen, så de ungik at blive mobbet i skoen, skriver American Society of Aesthetic Plastic Surgery.

I galleriet her har vi samlet 11 kendte kvinder, som har fået foretaget plastikkirurgi.
Fælles for dem alle er, at de lever af deres udseende - og at de også så dejlige ud, før de lod sig operere.

Læs mere om: