HUDPLEJE

Hvad er arganolie? (og hvorfor skal du bruge det?)

Arganolie er blevet en fast term i beauty-branchen. Man hvad er den magiske olie for noget, og hvorfor virker den tilsyneladende så godt?

Du har højst sandsynligt allerede en del produkter hjemme i badeværelsesskabet, som indeholder arganolie. De gyldne dråber – Marokkos guld, som arganolie også kaldes – er nemlig super godt for både hud og hår. Og det er der mange grunde til.

Hvad indeholder arganolie?

Arganolie er rig på en masse vigtige vitaminer og fedtsyrer. Derfor er der faktisk ikke noget, som arganolie ikke er godt for. Se herunder, hvilke fordele du kan finde i arganolie.

  • Vitamin E (beskytter kroppens celler mod nedbrydelse)
  • Omega 3, Omega 6 og Omega 9 (udsætter kroppens aldringstegn og forebygger sygdomme som blandt andet hjertekarsygdomme, diabetes og gigt.

LÆS OGSÅ: Hvad er microblading?

Hvad er arganolie godt for?

Det nærende indhold i arganolie gør, at olien kan bruges til meget. Olien har blandt andet evnen til at behandle tør og skadet hud samt tørt og spaltet hår. Olien bruges også til at forebygge og bekæmpe diverse hudsygdomme.

Hvor kommer arganolie fra?

Arganolie er en dyr og eksklusiv olie, og det skyldes at træet, hvor frugten med de oliegivende kerner stammer fra, er truet. Faktisk er argantræet på UNESCOs liste over træsorter, som ikke må fældes eller bruges af lokalbefolkningen.

Argantræet vokser kun i Mexico og i Marokko. Det er alene i Marokko, træet bærer de frugter, som kan presses til den rene olie, som anvendes til mad og til kosmetisk brug.

Træet bærer frugter, som tørres og knuses, så nødden kommer ud. Nødden knækkes, og i den er der to mandler, som presses til den rene arganolie. Der går 4 kg mandler til 1 liter ren arganolie.

Flere steder i Marokko presses olien i kvindekooperativer, som ud over at sikre høj kvalitet af olien, naturbeskyttelse og genplanting, også har fået kvinderne fra de omkringliggende landsbyer væk fra hjemmet, børnepasning og økonomisk afhængighed af deres mænd. F.eks. kommer al arganolie i L´Oréals skønhedsprodukter fra The Tourdarte Cooperative i Agadir.

LÆS OGSÅ: Brasiliansk sugaring - alt du skal vide om hårfjerningsmetoden