HUDPLEJE

Hvad er sugaring? – alt du vide om den smarte hårfjerningsmetode

Barberer du dig flere gange om ugen? Så er sugaring måske hårfjerningsmetoden for dig.

Sugaring er en ældgammel hårfjerningsteknik, som har været praktiseret i århundreder af kvinder fra blandt andet Mellemøsten. IN’s skønhedsekspert Lene Huusmann har talt med Yalda fra Citywax, for at blive klogere på, hvad sugaring mere præcist er, og hvorfor metoden er bedre end voksbehandlinger.

Fordele ved sugaring

Ved sugaring fjernes hårene med en sukkermasse, der masseres ind i huden med hånden. Sukkermassen trækker hårene ud i deres naturlig vækstretning og derfor har man mulighed for at fjerne mange flere hår end ved for eksempel brug af voks, ligesom man med sukkermassen har mulighed for at få selv de helt små hår med, altså hår i den tidlige vækstfase. Det er derfor også yderst sjældent, at man vil få indgroede hår, irritation og andre gener, som kan opstå ved voksbehandlinger.

Hygiejne

Sukkermassen er 100% naturlig og består alene af sukker og vand. Derfor kan personer med eksem eller psoriasis også benytte sugaring uden ubehag, da huden efterlades intakt fordi sukkermassen ikke kan klæbe sig til levende hudceller. Sukkermassen fjerner kort og godt hår og eksfolierer de døde hudceller.

Da man under hele behandlingen benytter den samme sukkermasse og behandleren har handsker på, og rengør området, før behandlingen starter, er dette en 100% hygiejnisk behandling – hvilket man ikke kan sige om voksbehandlinger.

LÆS OGSÅ: Hvillken hårfjerningsmetode passer bedst til dig?

Resultatet

- Når man får en sugaring-behandling holder den i ca 3-4 uger, fortæller Yalda.

- Når du har fået udført behandlingen nogle gange, vil du få færre og færre hår i det behandlede område.

Gør sugaring ondt?

- Første gang du bliver behandlet, gør det mere ondt end de efterfølgende gange, da hårene simpelthen er grovere, og der er flere af dem. Derfor vil det gøre mindre ondt, jo flere gange du får en behandling udført, siger Yalda.

- Når det er sagt, skal man vide, at det ikke gør lige så ondt som en voksbehandling, fordi sugaring er mildere for huden.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med hård hud på fødderne

Læs mere om: