HUDPLEJE

Hvilke vitaminer skal der være i din hudpleje?

Søvn, sund kost og motion – det er alt sammen vigtigt for vores sundhed og ikke mindst skønhed. Men det er også væsentligt, at din hudpleje indeholder de rigtige vitaminer.

Vi ved alle at søvn, sund kost og motion er vigtigt i forhold til vores generelle sundhed, men hvis du for eksempel døjer med tør eller tris hud, pigmentpletter eller sensitiv hud, så kan hudplejeprodukter, der er rige på de rigtige vitaminer, hjælpe dig og din hud godt på vej.

De rigtige vitaminer i din hudpleje

Ovenpå mange måneders kulde, mørke og hvad der ellers hører til den danske vinter, skriger hele kroppen efter vitaminer og ikke mindst vores hud.

Udover at de naturligvis er sunde, har vitaminer også gode egenskaber for din hud og kan hjælpe på diverse hudproblemer som for eksempel tørhed, urenheder, mangel på glød og elasticitet.

LÆS OGSÅ: GUIDE | Bekæmp dine hudproblemer med vitaminer

Dertil kan de rette vitaminer hjælpe huden med at opretholde sin naturlige barriere mod snavs og forurening.

Men hvilke vitaminer er det så vi skal gå efter når det gælder vores hudpleje? De mest anvendte vitaminer, når det vedrører hudplejeprodukter, er A, B, C, D, og E – og de er alle gode for vores hud!

Læs videre og bliv klogere på, hvilke vitaminer du særligt skal vælge ud fra lige netop din hudtype eller dit hudproblem.

Vitaminer som problemløser

TØR HUD
Har du tendens til tør hud, så skal du gå efter produkter, der indeholder vitamin E. Her er der nemlig tale om en superstjerne når det gælder om at kurere tørhed – og desuden øger E-vitamin hudens UV-forsvar.

SENSITIV OG IRRITERET HUD
Hvis du har let til rødme og din hud er følsom, så kig efter produkter der indeholder B-vitamin.

B3-vitamin, der øger hydreringen og virker antiinflammatorisk, er især at foretrække. B12-vitaminet har vist sig at være effektiv til behandling af kløende, tør, rød og følsom hud. Jojobaolie er rig på B-vitamin er og er derfor godt til sensitive hud.

TRIST HUD UDEN GLØD
En trist hud, der mangler glød og liv har brug for C-vitamin, da dette vitamin hæmmer de frie radikaler og giver genvej til friskhed og glød i huden.

BEGYNDENDE RYNKER OG PIGMENTPLETTER
Har du pigmentpletter, tørhed eller har du brug for et antirynkemiddel, så er A-vitamin svaret for dig. Det er let at huske: A-for aldring eller anti-age.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Ingrediensen der giver dig en flottere hud

Olie er kilden til vitaminer

Hvis du er glad for olier til krop, ansigt og hår, så er her en dejlig nyhed til dig. Dine olier er nemlig også rige på vitaminer. Herunder kan du se, hvilke vitaminer du kan finde i de mest anvendte hudpleje-olier.

Vitaminrige olier:

  • Avocadoolie: kilde til de naturlige karotiner (forstadie til A-vitamin)
  • Argan-, tidsel- og granatæblekerneolie: de er alle rige på E-vitamin
  • Jojobaolie: B- og E-vitamin
  • Abrikoskerneolie: A, C og E-vitamin
  • Hybenolie: A-vitamin
  • Mandelolie: rig på E-vitamin
  • Perillaolien: en god kilde til A- og C-vitamin
  • Marufaolie: E-vitamin
  • Marulaolie: C- og E-vitamin

LÆS OGSÅ: 5 Vitaminer til smukkere hud