Annonce
HUDPLEJE

Kosmetologen: Derfor er det vigtigt at have en god rutine og pleje huden indefra

Får du mest ud af det, du gør for din hud? Målet er et velplejet og sundt resultat – men griber vi det egentlig rigtigt an? Vi har talt med kosmetolog Nina Francke om, hvad der er vigtigst at fokusere på, når vi gerne vil pleje huden både indefra og udefra.

 

De fleste kvinder går op i at passe på deres hud, og prioriterer hudpleje hver dag. Men får vi mest ud af alt det, vi gør? Kosmetolog Nina Francke Askildt har tyve års erfaring med at hjælpe især kvinder med at pleje deres hud, og hun ser specielt én ting, som mange af os underprioriterer i vores skønhedsrutine:

- Det vigtigste er at rense. Ellers er det næsten ligegyldigt at tilføre de andre produkter, for det er rensen, der gør huden modtagelig, og som gør, at produkterne kan trænge ind og ikke stoppes af et lag snavs. Hvis man går fra slet ikke at rense sin hud til at rense den to gange om dagen, vil man derfor hurtigt se resultater. Og det tager altså kun et minut, opfordrer hun.

Få din rutine helt på plads

Nina Francke Askildt anbefaler, at vi renser og plejer vores hud både morgen og aften. Om aftenen renser vi for at fjerne dagens skidt, talg og forurening fra huden. Derefter skal vi bruge serum og et natprodukt plus eventuelt en øjencreme. Om morgenen skal vi rense igen for at fjerne det skidt, der kan have samlet sig i løbet af natten – og gøre huden klar til dagens produkter. Her skal vi først have fat i et dybdeplejende serum og derefter en creme, der passer til vores hudtype. Og så eventuelt foundation og solcreme, alt efter årstid.

Derudover anbefaler hun at supplere med en peeling en til to gange om ugen eller en maske tilpasset de særlige behov, ens hud har. Men først når man synes, der er styr på det fundamentale, og rutinen kører, som den skal. For mange er udfordringen nemlig at få etableret de helt rigtige vaner, der bare fungerer og viser resultater for lige præcis os.

- Jeg tror, det bedste råd er at få etableret en god hudplejerutine, som passer til den enkelte. Når den rutine er på plads og kører, så kan alt andet komme lidt hen ad vejen. Og så kan det være en god idé at vælge samme brand i natcreme og dagcreme, så de arbejder sammen, forklarer kosmetologen.

Skønheden kommer jo indefra.

Dét kan du også gøre for din hud

Spørger man Nina Francke, om hvad man ellers kan gøre for sin hud, er hun ikke i tvivl: Den skal hjælpes indefra. Selv spiser hun meget grønt og fisk og holder sig aktiv. Og så tager hun kosttilskud i form af kollagen.

- Skønheden kommer jo indefra. Det handler om den energi, man udstråler. Især kollagen er vigtig. Jeg oplever mindre synlige rynker, og min hud stråler mere, fortæller hun. 

Inner Beauty er Plaisirs nye serie af kosttilskud, som er udviklet for at sætte fokus på indre skønhed og pleje. De tre nye produkter er bygget op omkring dokumenterede aktive ingredienser. Se mere her. 

3 gode råd til din hud:

Prioritér at rense

Altid rense! Renserutinen er ofte det, de fleste skipper. Især om aftenen, hvor man bare vil have, at det skal gå hurtigt, så man kan komme ind i seng.

Skift mellem sommer- og vinterrutine

Vælg altid produkter efter årstid – tilpasset din hudtype. Man kan med fordel have et forår-sommer-sæt, hvor solcreme fx er en del af hudplejerutinen, og et andet sæt til efterår og vinter, hvor huden har andre udfordringer. Husk dog at tjekke krukkesymbolet på dine produkter. Du kan med fordel skrive på produktet, hvornår du har åbnet det.

Forkæl huden både ude- og indefra

Kombinér din gode hudplejerutine med noget, der plejer huden indefra. Det er fx sund kost med mange grøntsager og fisk og at være aktiv så meget, som det er muligt for én. Og så kan man eventuelt supplere med et kosttilskud målrettet huden.

Skønhed indefra

Når vi har det godt indvendigt, afspejles det udvendigt. Derfor har Plaisir udviklet kosttilskuddene Inner Beauty, alle baseret på veldokumenterede og patenterede ingredienser. 

  • Plaisir Inner Beauty Collagen Optimizer indeholder Verisol®, som består af kollagenpeptider, der reducerer fine linjer, og SkinAx² ™, som består af vindruekerneekstrakt, melonekstrakt, vitamin C og zink – alt sammen med til at bidrage til hudens udstråling indefra. 
  • Plaisir Inner Beauty Hair and Nail Power indeholder bl.a. biotin, som hjælper med at vedligeholde et normalt hår – og zink, som bidrager til at vedligeholde neglene. 
  • Plaisir Inner Beauty Hyaluron Boost indeholder de spændende ingredienser SkinAx² ™, som bidrager til hudens udstråling, og Dermial®*, som er rig på hyaluronsyre. Plaisir Hyaluron Boost kan nemt anvendes som en del af din daglige hudplejerutine.

Husk: Kosttilskud ikke kan erstatte en varieret kost, men skal ses som et supplement. Du finder Plaisir-kosttilskuddene i alle Matas’ butikker. Se mere her.

*Dermial® er et varemærke under licens fra Bioberica S.A.U.