HUDPLEJE

Kultbrand åbner første signaturbutik i Danmark

Med åbningen af Aesops egen butik, kommer København i liga med London, Berlin, Los Angles og New York. Et tegn på, at det australske kultbrand inden for hud-, hår- og kropspleje har mange trofaste fans i Danmark.

Aesops skønheds- og plejeprodukter baserer sig på ingredienser fra planter– uden at komme med kalorietomme løfter om at kunne stoppe tidens aldringstegn. Ærlighed, integritet og know-how er vigtige kodeord for Aesop, som er grundlagt af Dennis Paphitis i 1987 i Melbourne, Australien.

Hans ”no nonsense”-filosofi afspejler sig også fysisk i de butikker, som Aesop får indrettet i verdens storbyer. Ofte er det steder med en særlig historie, som bliver trukket frem.

I Aesops signaturbutik i København har Studioilse stået for den delikate indretning. Designeren Ilse Crawford lægger vægt på, at forbrugeren får noget ekstra ud af at besøge en Aesop-butik, som altid er en skæv blanding af nyt og gammelt på en ultra-moderne måde, som blender ind i lokalområdet.

I København er der en skræddersyet kobbervask og farverne på væggene er i støvede grønne og grå nuancer, som er inspireret af maleren Vilhelm Hammershøis poetiske univers. Materialerne understreger også enkeltheden i nordisk design. Ilse Crawford forklarer:   

”En butik skal tale til forbrugeren på en ubevidst og sanselig måde – ikke mindst fordi Aesop-produkterne dufter så godt. Designet skal bære disse kvaliteter videre til vores fire sanser og på den måde understrege Aesops’ værdier samtidig med, at det bliver en oplevelse, som er mere end bare at shoppe,” siger hun selv i bogen ”A Frame For Life”.

LÆS OGSÅ: NYHED | Chanel lancerer en herreparfume – til kvinder

Ilse Crawford fødte i sin tid ideen om interiør-magasinet, Elle Decoration, og er i dag indehaver af Studioilse, der blandt andet har designet for Georg Jensen og samarbejdet med The Apartment om at indrette en lejlighed på Christianshavn. Og hun har indrettet flere eksklusive restauranter og hoteller fx Ett Hem i Stockholm.

Aesop-brandet kickstartede for år tilbage hele ”apoteker-trenden” med mørke plastikflasker, som ligner opbevaringsglas og flasker fra dengang, apotekere stod og blandede ingredienser i baglokalet. Og brandet rykkede hurtigt ind på de hippe hotelkæder som Ace og blev kult. Mange af os – inklusiv mig selv – blev fan og har hidtil kunne købe Aesop hos Holly Golightly.

Aeosop, Værnedamsvej 7, 1819 Frederiksberg C. 

LÆS OGSÅ: Den bedste skønhedssøvn på krukke

Læs mere om: