HUDPLEJE

Lav din egen spa derhjemme

Det er ofte alt for sjældent, at vi tager godt hånd om os selv. INs skønhedsredaktør guider derfor til, hvordan du kan lave din egen lækre spa derhjemme.

  1. Det vigtigste er, at du har tid og ro. Sluk telefonen, og sæt yndlingsmusikken på for at komme i den rette stemning. 

  2. Skru op for varmen på badeværelset, der er intet værre end at stå og fryse, hvis man skal kunne slappe af og blive afslappet i krop og sjæl. Varmen gør huden mere modtagelig og giver produkterne lov til at trænge ned i huden. Det er fx også nemmere at plukke bryn, da porerne bliver åbnet i varmen, og hårene er dermed nemmere at fjerne. 

  3. Tag dig tid til at lave en ordentlig hårkur, ofte skal en kur sidde i håret i 20 minutter for at opnå den fulde effekt, og det kan være svært at finde tiden til det i hverdagen. Forstærk virkningen ved at tage en plastikhætte ud over hårkuren og efterfølgende et varmt håndklæde rundt om.

  4. Giv ansigtet et gammeldags dampbad (evt. mens hårkuren er i håret) ved at hælde lidt kogende vand i en skål – evt. tilsat nogle dråber essentielle olier. Sid med ansigtet hen over skålen i fem til ti minutter, så porerne åbnes. Du kan bagefter dybderense din hud og blidt fjerne urenheder. Slut af med en fugtgivende maske, så huden igen er tanket op. 

  5. Varmen fra badet og luften blødgør også neglebåndene, så sørg for at skubbe dem tilbage på fingre og tæer, så du kan lægge en flot neglelak til sidst. 

  6. Husk under hele forløbet at drikke rigeligt med vand, smoothies eller en god urtete. 

LÆS OGSÅ: IN anbefaler: 4 spahoteller i Norden

I galleriet kan du se nogle af de bedste typer massageolier, hvis du er så heldig, at du kan få lokket en til at give en god massage. 

De 5 bedste massageolier