HUDPLEJE

Makeup-artist afslører: Sådan undgår du problemhud under mundbindet

Mange oplever, at mundbindene giver urenheder i den nederste del af ansigtet. Derfor har IN taget en snak med makeup-artist Mille Erikstrup, der giver sine bedste tips og tricks til forebyggelse og behandling af det såkaldte fænomen 'maskne', som er den urene hud, mundbindet kan forårsage.

EN NY HUDPROBLEMATIK

Mundbindet er blevet en fast del af vores hverdag, og med til nye rutiner følger desværre også nye problematikker. 

Mange oplever, at mundbindet giver urenheder og problemhud i den nederste del af ansigtet - faktisk så mange, at fænomenet har fået et navn.

MASKNE

'Maskne' - som er en sammentrækning af maske og akne - bliver brugt over hele verden, som en betegnelse for de urenheder, mundbindet forårsager.

Så bare rolig, du er langt fra den eneste, der pludselig døjer med irriteret hud og pubertetsagtige bumser på hage og kinder, og heldigvis er gode råd - i dette tilfælde - ikke dyre.

IN har nemlig taget en snak med makeup-artist og - som hun kalder sig selv - 'hudpleje freak' Mille Erikstrup, der giver sine bedste råd til både forebyggelse og behandling af maskne.

MILLE ERIKSTRUP OM MASKNE

Hvad er årsagen til, at mundbindet kan forårsage urenheder og irriteret hud?

- Maskne er forårsaget af sved, talg og bakterier, som opstår, fordi den nederste del af ansigtet dagligt indelukkes i et meget fugtigt miljø. Når vi taler og ånder bag mundbindet, bliver der fugtigt, og det skaber en form for 'drivhus', hvor alle de ting, der er dårlige for vores hud - som talg, døde hudceller, makeup-rester og bakterier - trives rigtig godt. Samtidig er den friktion, som opstår, når vi taler og bevæger os med mundbind på, meget irriterende for huden.

Har du selv oplevet at få maskne?

- Jeg reagerede ret kraftigt på hageområdet, da jeg startede med at bruge engangsmundbind - og selvom jeg virkelig var rigtig god ved min hud med renseprodukter, ansigtsmasker og masser af fugt, kunne min hud ikke rigtig følge med. Det var ikke bumser, som jeg plejer at opleve i min forbindelse med min cyklus - disse var onde, ømme, røde og pubertetsagtige.

LÆS OGSÅ: Her er de dårlige hudplejeråd, du aldrig skal lytte til

Hvad er dine bedste råd til forebyggelse mod maskne?

- En god hudplejerutine med masser af fugt er alfa og omega. Derudover har jeg opdaget, at det hjælper, hvis man veksler imellem hvilken type mundbind, man bruger. Jeg har tre forskellige mundbind, jeg skifter i mellem: Et silkemundbind, som er rigtig rart at bære, et mundbind i bomuld med et antibakterielt sølvions-net og et almindeligt stofmundbind. Indimellem bruger jeg også et visir, som ikke er lige så indelukkende for huden. 

Hvad er dine bedste råd til behandling, hvis man oplever urenheder og irriteret hud pga. mundbindet? 

- Sørg for, at din hud får luft i løbet af dagen. Du kan eksempelvis gå lidt væk fra dem, du er sammen med, og tage mundbindet lidt af, eller du kan gå en tur i skoven uden mundbind. Sørg for at rense din hud blidt men effektivt, og fugt godt. Det er vigtigt, at du ikke rør en masse ved dit ansigt i løbet af dagen, da der er nok pres på huden i forvejen. 

LÆS OGSÅ: 5 ingredienser i hudpleje, der rent faktisk virker

Kan du anbefale nogle produkter til forebyggelse og behandling af maskne?

Jeg er nået frem til en hudplejerutine, der giver min hud en god balance i forhold til brug af mundbind. Jeg dobbelt renser min hud hver aften - først med en oliebaseret balm fra Heimish efterfulgt af en cleanser med lav pH fra Cosrx. Det er vigtigt at bruge en fugtgivende creme - jeg bruger enten Mizons alt-i-en creme med snegleslim, som har en superhelende effekt på huden, eller en ansigtscreme fra Algenist. Flere gange dagligt bruger jeg den serumlignende væske pH solution 02 fra Karmameju - og så har serummet AA Barriere fra Algenist, der styrker huden, også gjort en kæmpe forskel for mig.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge serum

- Et produkt, der virkelig har overrasket mig, er mine snegleslims eye patches. Når jeg tager eye patches på om morgenen, dupper jeg det overskydende serum på mine udbrud - det har virkelig hjulpet. 

Psst... Vi har tidligere taget en snak med Mille Erikstrup, hvor hun fortæller meget mere om snegleslim i skønhedspleje - og de mange fordele, der medfølger.

Find alle produkterne fra Milles hudplejerutine mod maskne i galleriet herunder.

hudpleje mod maskne