HUDPLEJE

Makeup-artisten om snegleslim: Det er det nye mirakelmiddel

IN har spurgt makeup-artist Mille Erikstrup ind til skønhedsbranchens nye mirakelmiddel, snegleslim. Her forklarer hun, hvordan du gør, hvorfor, og hvordan det virker.

Snegleslim eller sneglesekret lyder bestemt ikke som en ingrediens, der hører hjemme i din skønhedspleje. Men overraskende nok har ingrediensen været brugt i Sydkorea i årevis grundet dens fantastiske effekter på huden. Blandt andet siges det, at snegleslimen kan afhjælpe en lang række hudproblemer – blandt andet akne, aknear, rynker, pigmentering og meget mere.

IN har spurgt makeup-artist Mille Erikstrup, som selv er stor fan af den kontroversielle sydkoreanske snegleslim, til råds om skønhedsingrediensen.

Mille Erikstrup om snegleslim i hudpleje

Hvad er fordelene ved snegleslim?

- Fordelene ved snegleslim er faktisk overraskende mange. Det har en helende og fugtgivende egenskab. Det er fyldt med antioxidanter, proteiner og peptider. Det kan både virke anti-aging og anti-inflammatorisk, mindske uønskede udbrud, stimulere dannelsen af kollagen og dermed mindske linjer og rynker og så kan det forbedre hudens struktur. Fordele, som jeg selv kan nikke genkendende til. Jeg har også hørt folk sige, at det har afhjulpet dem med eksem.

LÆS OGSÅ: Her er de dårlige hudplejeråd, du aldrig skal lytte til

Hvordan skal det bruges?

- Der findes mange forskellige produkter med snegleslim. Men som udgangspunkt bruges det som en del af din almindelige hudplejerutine. Jeg bruger for eksempel en rens, essens (tynd serum) og eye patches med snegleslimen både morgen og aften.

Her ses Mille Erikstrup med snegleslims eye patches fra Petitefee. Kan købes online HER

Er der noget man skal være opmærksom på, inden brug af snegleslim?

Man skal altid, som med alle andre nye produkter man tilføjer til sin hudplejerutine, lave en test på huden inden man tager produktet i brug. Nogle kan opleve en reaktion, da det er meget rene produkter. Men det kan stort set alle produkter, alt efter hudtype, hudens tilstand og hudens cyklus.

Vælg hudplejemærker med omhu...  

- Det skal også nævnes, at det er vigtigt at gå efter hudplejemærker med cruelty-free certifikatet. Her har sneglene levet i deres naturlige omgivelser, hvor slimen er opsamlet i de gange af slim de efterlader sig naturligt.

Psst… Sneglene producerer slim for at reparere deres udsatte hud. De får let skrammer og bliver skadet af solen i deres naturlige miljø. Og det er altså den slim, som de også selv bruger, der angiveligt skulle hele gavne menneskets hud.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om bæredygtig makeup

Hvilken hudtype er snegleslim bedst til?

- Ingrediensen findes i produkter, der kan bruges af alle hudtyper. Jeg har selv sensitiv hud - og i perioder også dehydreret hud – og jeg har kun oplevet fordele ved brugen af snegleslim. Det virker rigtig godt mod pigmentering, anti-aging og på flere former for urenheder, da det også virker anti-inflammatorisk, som før nævnt, hvilket betyder, at snegleslimen dæmper betændelsestilstanden i huden.

Hvordan er konsistensen?

- Konsistensen afhænger af, hvilket produkt du vælger. Ingrediensen er blød og let, selvom man tænker at snegleslim må være klistret og slimet. Men det er slet ikke tilfældet.

LÆS OGSÅ: Den store test af primer - her er den bedste

Hvordan bruger du selv snegleslim?

Jeg bruger snegleslim dagligt i min K-beauty skønhedsrutine. Først bruger jeg en let serum med snegleslimen efterfulgt af dagcreme og toner. Og så er jeg stærkt afhængig af eye pathches med snegleslim, som jeg bruger flere gange om ugen. Jeg er nok en ret stor snegleslim-fan.

Er du i tvivl om hvad K-beauty er? Så læs med her 

Kan du se forskel på din hud, ved brug af produkter med snegleslim?

Jeg kan absolut se en forskel på min hud. Min hudstruktur bliver mere ensartet, det mindsker linjer og så giver det en sundere og friskere glød.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Du kan følge Mille Erikstrup på Instagram her, hvor hun ofte deler ud af sine skønhedstips. 

View this post on Instagram

Great glow today✨ #friyay #glowday #dewyskin

A post shared by Mille Erikstrup (@milleerikstrup) on