HUDPLEJE

Morgenvanerne, der får dig til at se 10 år ældre ud

Vil du være sikker på, at din morgenrutine arbejder med dig og ikke mod dig? Så se her, hvilke vaner, du skal lægge fra dig, for at undgå at komme til at se ældre ud, end du er.

Du gør det hver morgen. Står op, kigger dig i spejlet og går så i gang. Men måske er du ude på et sidespor, når det kommer til dine morgenrutiner, der måske får dig til at se ældre ud, selvom du ønsker det modsatte.

Se her, hvilke rutiner du måske skal lave om, så du ikke kommer til at fremstå ældre, end du egentlig er?

LÆS OGSÅ: 5 fejl vi begår, når vi fjerner makeup

6 morgenrutiner, der får dig til at se ældre ud

1. Du renser din hud for meget

Den største ting, der får dit ansigt til at se ældre ud, er tør hud. Efter en god nattesøvn skal din hud vågne stille og roligt op fremfor at få et chok af diverse renseprodukter. Brug dem i stedet om aftenen til at rense din hud grundigt. Om morgenen skal du blot bruge lidt lunken vand til at friske ansigtet op, så du ikke fjerner alle hudens naturlige olier.

2. Du bruger ikke serum

Mens du måske er god til at huske solcremen mod de skadelige UV-stråler, så glemmer du, at der også er andre ting, som du bør forberede din hud på, når du færdes udenfor; nemlig forurening. Med forurening følger også de frie radikaler, som forårsager ældning af huden. Bruger du derimod en serum med antioxidanter i før din dagcreme, kan du beskytte din hud mod forureningen. Gå efter serum med vitamin C, E, ferulasyre, grøn te eller lycopen, der alle er effektive antioxidanter.

LÆS OGSÅ: 5 nemme tips til at fjerne rynker naturligt 

3. Du går efter kaffe nummer to

Og hvis du gør det, så husk at drikke rigeligt med vand til. Mange eksperter anbefaler, at du matcher din mængde af kaffe og te men mængden af vand, så du altid er hydreret. Din hud har brug for vand for at holde sig hydreret og undgå at ældes før tid. Dine porer vil desuden kunne ses tydeligere, hvis du ikke får nok vand, da huden ikke er ligeså smidig.

4. Du skipper din træning

Træning øger mikrocirkulationen i dit ansigt, hvilket hjælper med at forbedre fugt i din hud. Generelt ser folk derfor yngre ud, når de har trænet. Får du ikke trænet, kan din hud komme til at fremstå bleg og mat. Kommer du til gengæld afsted, viser forskningen også, at det forbygger cellernes aldring i huden.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke nok vand

5. Du kommer for meget foundation på

Du har måske en rynke eller en mørk plet, som du gerne vil skjule, og derfor kommer du et tykt lag foundation på sammen med et generøst lag pudder. Desværre klumper det sig ofte sammen, så du ender med at kunne se det, som du i første omgang prøvede at skjule. Det får desuden din hud til at se dej-agtig ud, hvilket ælder dit udseende. Brug i stedet en makeup-svamp, så du kan komme et tyndere lag på.

6. Du kommer afsted uden dine solbriller

Dine øjnomgivelser er det første sted, der afslører din ældning, så glem aldrig at tage dig af dem. Brug en øjencreme morgen og aften, som passer til dit behov, husk solcreme - også omkring øjenomgivelserne - og flash så dine solbriller så meget som muligt. Det synes måske fjollet, at gå med solbriller året rundt, men solen er der stadig, selvom det er efterår og vinter.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du mørke rande under øjnene