HUDPLEJE

Ny hudplejetrend: Hvad er multi-masking?

Multi-masking er den nyeste hudplejetrend, der har taget skønhedsverden med storm. Metoden lover bedre resultater på kortere tid. Det er værd at undersøge.

Er du god til multitasking? Så burde du også have potentiale til at blive god til multi-masking. Denne nye trend gør det nemt at pleje flere områder i ansigtet individuelt på én gang og så spare tid i mens.

Hvad er multi-masking?

Multi-masking er mere end endnu en skør skønhedstrend. Der er ingen af os, der har den helt samme hudtype eller hudproblematikker i hele ansigtet. Hos mange har T-zonen tendens til at være olieret, så her er produkter med salicylsure godt for at fjerne alle urenheder og olie samt skabe et mere mat look. Kinder og pande har derimod ofte brug for mere fugt og kollagenforøgelse, hvilket gør hyaluronsyre og andre anti-age produkter bedst til formålet.  Huden omkring øjnene er ekstra tyndt, og ofte er det her, vi får fine linjer først. Disse kan med fordel behandles med retinol. Så formålet med multi-masking er altså at dele ansigtet op i zone og pleje hver zone efter dens behov – på samme tid.  

Genialt? Det korte svar er ja. Man sparer en masse tid og får en langt mere målrettet og rigtig hudpleje ud af at multi-maske.

LÆS OGSÅ: Apotekets bedste skønhedsprodukter

Kom godt i gang

Sørg altid for, at din hud er helt ren og afrenset, inden du starter med at bruge dine masker – det gælder både sheet-masker og flydende masker. Det bedste tidspunkt at lægge masker på er faktisk lige, når du kommer ud af badet, da dampen får din hud til at være åben og mere modtagelig for maskernes egenskaber.

Hvor mange?

Om du multimasker med to, tre eller fire masker på en gang er op til dig og dine behov, men det er smart at ”slå flere fluer med et smæk”, når du har tiden til at sidde med ansigtsmaske.

Alt med måde

Selv om du måske får øjnene op for, hvor genialt, sjovt, effektivt og nemt det egentlig er at multimaske, så er det som med så meget andet: don’t over do it. Gør det højst 1-2 gange om ugen. Lyt til din hud og betragt den. Den skal kunne følge med og kapere alle de ingredienser, som du fodrer den med.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med mørke rande under øjnene

 

Læs mere om: