HUDPLEJE

Ren hud | Lav din egen luksuriøse ansigtsbehandling

Første og vigtigste trin til en smuk og velplejet hud er, at den er ren. Tilstoppede porer, døde hudceller og snavs kan give huden urenheder og et mat, trist skær. Er din tid ikke til en tur hos kosmetologen hver anden måned, kan du sagtens lave en rensende ansigtsbehandling derhjemme

Når huden renses grundigt, vil du omgående få belønningen i form af en mere klar og strålende hud. Og selvom kosmetologen ofte har adgang til ekstra aktive produkter, et forstørrelsesglas til at se alle små detaljer i huden med og en dampmaskine, der åbner porerne op, så kan du med et fast ritual en gang om ugen holde din hud i god form. Her er fem nemme trin til en professionel ansigtsbehandling, du selv kan lave derhjemme.

LÆS OGSÅ: IN TESTER | Dagcreme

Trin 1: Rens din hud

Uanset om du bruger makeup eller ej, så skal dagens støv og skidt fjernes. Tag dig tid til at massere dit renseprodukt godt ind i huden, så du får opløst snavset. Bruger du makeup, så rens evt. to gange, så du først får fjernet makeuppen, og i anden omgang får renset huden ordentligt. Vask forsigtigt efter med en blød vaskeklud, det sætter gang i blodcirkulationen i huden og giver en helt blid eksfoliering.

Trin 2: Åbn porerne

Åbn porerne med et varmt dampbad. Makeup, støv og snavs sætter sig allerførst i porerne, og ved at bruge varme får du løsnet skidtet. Er din hud lidt sart, så brug et beroligende kamilledampbad. Hæld en liter kogende vand i en skål, tilsæt en håndfuld tørrende kamilleblomster (fås på netspiren.dk), og hold ansigtet hen over skålen i ca. 10 minutter med et håndklæde over hovedet.  

Trin 3: Rens i dybden

Nu er huden blød, klar og åben for en lille dybderens. Vikl lidt kleenex om begge pegefingre og tryk forsigtigt urenhederne ud, men klem aldrig hårdt. Hvis urenheden ikke let kommer ud af huden, når du klemmer, så lad den være til dagen efter, og prøv så igen. Presser du for hårdt, risikerer du at lave små ar eller langvarige mærker i din hud.

Trin 4: Blid peeling

Sidste skridt i renseprocessen er en blid enzympeeling, som ikke indeholder korn, men blidt opløser de døde hudceller ved at arbejde med enzymer i hudens overflade. En peeling med korn kan nemt skade/ridse huden, hvis kornene er for store, eller din hud er sensitiv. Prøv enzympeelingen Resurfacing Peel Booster fra Mesoestetic. 

Trin 5: Fugt huden

Husk altid at fugte din hud, når du har renset den. På den måde undgår du unødige tørhedslinjer og får et smukt og mere jævnt grundlag til din makeup. Se på din hud, og mærk efter, hvad den har brug for. Når vejret er koldere, kan den godt have brug for et ekstra fugtboost i form af serum under din almindelige creme.

Se hvilke renseprodukter der passer til din hudtype, i galleriet.

Renseprodukter til din hudtype

LÆS OGSÅ: Shopfant | Nyt shopping-univers med virtuelle gågader