HUDPLEJE

Rens dig til en smukkere hud

Bliv klogere på rensetyper, og hvorfor det overhovedet er nødvendigt at rense din hud.

En ud af tre danske kvinder renser ikke deres hud hver dag. Er du en af dem? Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er så vigtigt, og få gode tip til, hvordan du hurtigt og effektivt renser huden, giver den luft og gør den i stand til at optage de cremer, serum, masker og olier, du putter på den.

Hvorfor skal du rense din hud?

En ren hud er alfa omega for, at dine dyrt indkøbte skønhedsprodukter har en virkning. Når ansigtet bliver befriet for makeuprester, snavs, forurening og døde hudceller, har produkterne nemlig fri passage til at trække ind i huden og gøre det, de skal, hvad enten det er at fugte, opstramme eller blødgøre.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Overskydende hudfedt og afstødte gamle hudceller fylder dine porer op, så de bliver tilstoppede og udvikler hudorme, urenheder og i værste fald akne. En anden vigtig grund til at rense huden er den luftforurening, som huden dagligt bliver udsat for. Det er bevist, at smog og forurening på huden giver tidligere aldringstegn, og det er derfor vigtigt at rense huden for partiklerne. Bruger du makeup, siger det sig selv, at det er godt at få visket tavlen ren, så underlaget er klar til endnu en gang krigsmaling i morgen.

Uanset hvilken hudtype du har, så gå efter renseprodukter uden parfume, som kan irritere huden. Undlad også skrappe sæbestoffer, som kan udtørre huden.

Pssst. Vidste du, at 66 % af alle kvinder renser huden næsten hver dag? 34 % ikke renser deres hud som en fast rutine? 9 % renser aldrig deres hud.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvad skal du bruge?

Micellarvand

Denne forholdsvis nye renseform er genial. Micellarvand er rensevand, som ikke skal skylles af. Langt de fleste kan fjerne både makeup – også den på øjnene – og snavs. Put den på en vatrondel og før den hen over dit ansigt med cirkelbevægelser. De nyeste micellarvand på markedet renser ikke kun – de tilfører også huden fugt. Vi har udvalgt en god micellarvand i galleriet nederst. 

Ansigtsvask – gel eller skum

Vælg din ansigtsvask efter din hudtype og brug den i badet eller ved håndvasken. Lad den skumme op med lidt vand og påfør den med cirkelbevægelser, inden du skyller den af. Gel og skum virker affedtende på huden og bør kun bruges en gang om dagen, fx om aftenen.

Rensemælk

En mild og skånsom form for rens, som kan kræve sammenspil med en øjenmakeupfjerner for at få alt makeup af. Rensemælk er nem at bruge og passer til alle hudtyper – især tør og normal hud.

LÆS OGSÅ: 3 rensemetoder, der gør din hverdag lettere

Rensemaske

Har din hud brug for ekstra pleje, kan det anbefales at bruge en maske en gang om ugen. Det kan være en peelende maske med frugtsyrer eller enzymer, som især er god til den modne hud, hvor cellefornyelsen er langsommere, og huden har brug for lidt ekstra hjælp til at afstøde de døde hudceller. En fugtmaske er god til alle hudtyper. Generelt kan man aldrig give huden for meget fugt. Har du tendens til uren hud, er en lermaske god mod tilstoppede porer. Se galleriet, og find en god rensemaske. 

Øjenmakeupfjerner

Bruger du mascara og eyeliner, er det nødvendigt med en øjenmakeupfjerner. Hvis du bruger vandfast mascara, er det en god idé at vælge en makeupfjerner, der indeholder olier. Hvis du ikke fjerner mascaraen før sengetid, risikerer du, at dine øjenvipper knækker eller falder af. 

Tip: Vær forsigtig med at gnide og gnubbe, når du fjerner din øjenmakeup. Det slider både på vipperne og på den sarte, tynde hud omkring øjnene.

Olie

Olie er et dejligt multifunktionelt produkt, som ikke indeholder parfumer, parabener og farvestoffer. Derfor er det et godt renseprodukt, hvis du går op i rene organiske produkter. Desuden har olie den fordel, at den automatisk fugter huden.

Tip: Kokosolie er især godt til vandfast mascara.

Renseservietter

Du tror måske, at renseservietter er lidt fy-fy. Men der er sket meget, når det gælder renseservietter. I dag fås et hav af renseservietter, som hverken udtørrer huden, indeholder parfume eller andre allergifremkaldende stoffer. Der findes sågar nogle, der også indeholder micellarvand. Så bliver det faktisk ikke nemmere at rense ansigtet – ikke blot på farten, men også i hverdagen.

I galleriet finder du vores bud på gode renseprodukter

Rens dig til smuk hud

LÆS OGSÅ: Derfor bør du bruge micellar vand