HUDPLEJE

Sådan behandler du akne

Akne som voksen? Det er der faktisk mange, der døjer med. Læs med her, og bliv klogere på, hvilke produkter du skal gå efter, og hvordan du bedst behandler akne.

Akne er noget, som de fleste gerne vil efterlade i puberteten, men der er flere voksne, der døjer med hudproblemet.

Der kan være mange årsager til, at du har akne som voksen. Har du fået tillagt dig nogle dårlige vaner uden at vide det? Drikker du for meget mælk? Bruger du den forkerte hudpleje? Eller er det hormoner, der forårsager dine hudproblemer? Uanset årsagen er der heldigvis hjælp at hente.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Her får du en tips til, hvilke vaner der er gode at huske på, når man gerne vil bumserne til livs. Skønhedseksperten anbefaler også fem fantastiske produkter, som alle er særligt gode til behandling af akneramt hud.

LÆS OGSÅ: HUDPLEJE | Ingredienser du bør undgå

Vi ser nærmere på den gode rutine…

Først og fremmest er der tre vigtige ting at huske: Rengør, bekæmp og beskyt.

Hvis du er vedholden og grundig, når det kommer til denne tre-trins hudplejerutine, og bruger de rette produkter, så er der gode muligheder for at, du kan blive aknefri.

Step 1 | Rengør

Rens dit ansigt morgen og aften.
Fedt, makeup og snavs må renses væk, så dine porer ikke stopper til, og så huden har mulighed for at optage dine øvrige hudplejeprodukter.


Blemish Control Clarifying Cleanser, 200 ml, Murad, 299 kr. Købes online HER

Step 2 | Bekæmp

Eksfoliér hver uge.
Apropos porer, så er det vigtigt at anvende en effektiv BHA (salicylsyre) eksfoliering, som mildt, men effektivt, bekæmper eventuelle nye udbrud i huden, og holder den ren i dybden. BHA har en antibakteriel virkning og trænger igennem hårfolliklerne for at eksfoliere huden og opløse talg og tilstopning.


Cleanance Mask, 50 ml, Avène, 132 kr. Købes online HER

Step 3 | Beskyt

Beskyt din hud mod miljøet.
Din hud er stresset nok i sig selv, når den lider af akne. Derfor er det vigtigt, at du beskytter den med cremer med en beroligende effekt – og som er tilpasset din hudtype.  Der er mange lækre og målrettede cremer på markedet.


Breakout Control Blemish Treatment Facial Lotion, 60 ml, Kiehl’s, 370 kr. Købes online HER

Lidt ud over det sædvanlige…

Brug en lækker serum, som afhjælper fedtet hud, og som samtidig behandler tørhed via E- og A-vitamin. Denne serum fra Ecooking kan også bruges lokalt som behandling på den enkelte bums.


Acne Serum, 20 ml, Ecooking, 349 kr. Købes online HER

En maske, som absorberer talg og overskydende fedt, er en god idé, hvis din hud er kombineret eller fedtet. På den måde reducerer du synligheden af porerne og eliminerer spor af akne.


Purifying Mud Mask, 60 ml, Mádara, 199 kr. Købes online HER

Hvis du har mulighed for det, er det en god idé at gå til en professionel kosmetolog, som ud over at behandle din hud nu og her, kan guide dig i forhold til, hvilke produkter din hud specifikt har behov for på den lange bane.

Good to know om akne:

Bumser og akne er en betændelsestilstand i huden, og du kan derfor med fordel spise ekstra mange anti-inflammatoriske fødevarer – altså sunde næringsstoffer fra grøntsager, frugt, fisk, fuldkorn og en masse vegetabilsk olie.

Hvis du gerne vil dække en bums med lidt makeup, så husk at bruge uparfumeret makeup. Så går parfumen ikke ind og irriterer din hud unødigt. Ligeledes skal du sørge for, at din makeup ikke er for tung, for så den går ind og tilstopper dine porer og forhindrer din hud i at ånde. Husk desuden at rense ansigtet rent for makeup hver aften!

Har du tendens til akne, så kan solen faktisk irritere huden og forværre situationen yderligere. Beskyt derfor din hud med solcremer, som er frie for olier.