HUDPLEJE

Sådan beskytter du din hud mod forurening

Det er ikke kun solens UV-stråler, der kan beskadige din hud. Også den forurening, som er i luften næsten overalt, er barsk kost. Flere kosmetikmærker har lanceret cremer, masker og serum, der beskytter mod de skader, som forureningen kan forårsage, bl.a. tørhed, rynker og inflammation.

Vi er ved at få øjnene op for de store påvirkninger, som forurening i luften har på vores hud, bl.a. dens aldring og udstråling.

Dagligt er luften – især i storbyerne – fyldt med smog, røg, syre og sod, og når disse partikler er mindre end vores porer, infiltrerer de sig i de dybere lag i vores hud. Det fører til hyperpigmentering, inflammation, dehydrering, fine linjer, træt og trist hud, for tidlig ældning – man kunne blive ved. Listen er lang. 

LÆS OGSÅ: 5 produkter, som beskytter din hud mod solen 

Så snart vi træder ud ad døren derhjemme, rammes vi faktisk af et hav af forskellige partikler fra bilos, jernpartikler fra togspor, ozon, røg, UV-stråler og smog i det hele taget.

Selv vores mobiltelefoner er en trussel for hudens beskyttende antioxidant- og kollagenniveau. Det er faktisk mere alvorligt end som så, da man mener, at forurening kan beskadige DNA, hvilket stopper cellernes evne til at reparere sig selv.

Heldigvis er der meget, vi selv kan gøre for at modvirke forureningens angreb på huden. Der findes mange produkter, som beskytter huden, og de er rige på vitaminer, antioxidanter og forureningsblokerende ingredienser.

I galleriet herunder finder du produkter som beskytter din hud mod forurening.

Produkter der beskytter din hud mod forurening

11 produkter der beskytter din hud mod forurening

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER