HUDPLEJE

Sådan bliver du sommerklar fra top til tå

Når solen kigger frem, og temperaturen stiger, er det på tide at lufte ben og arme. Men efter at have været pakket væk hele vinteren, kan huden godt bruge en kærlig hånd, inden du springer i sommertøjet.

Når huden har været pakket væk hele vinteren, kan den godt se lidt sløj ud, første gang den skal luftes i korte kjoler og T-shirts. Uanset din hudtone vil du gerne kickstarte sommeren med en sund glød.

LÆS OGSÅ: Sådan forlænger du din sommerkulør

5 trin der gør dig sommerklar fra top til tå:

1. Pas på dit hår

UV-strålerne er ikke kun din huds værste fjende, men de kan også være hårde ved håret. Ikke nok med, at solen udtørrer håret, bliver farven også bleget. Derfor kan du investere i en hårprimer, som du kan bruge allerede når du styler dit hår. Primeren styrker håret, plejer og beskytter både mod varme og de skadelige UV-stråler.


Hairdresser’s Invisible Oil Primer, Bumble and Bumble, 250 ml, 257 kr. Købes online HER

2. Skrub, skrub og skrub

Ja, de døde hudceller skal altså væk, hvis du drømmer om en ensartet, blød og glat hud. Derudover er det generelt bare godt at eksfoliere din hud jævnligt, så du også får en smukkere sommerglød. Du kan også eksfoliere inden badet med en tørbørste. Hvis du gerne vil have en scrub med i badet, indeholder den her ekstrakt af havtorn, honning og salvie, som gør huden silkeblød og glat.

 
Oblepikha and Honey Body Scrub, Natura Siberica, 200 g, 69 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan eksfolierer du bedst din hud

3. Masser af fugt

Du ved det jo godt - din hud har brug for fugt. Ikke alene udglatter fugten tørhedsrynker, men huden bliver også flottere at se på. Tørhedsknopper mindskes, og din hud har også nemmere ved at holde på sommerkuløren, hvis den bliver smurt hver dag. Så vær flittig med cremen for at holde huden blød og fin (det gælder også ansigtet). Du kan egentlig vælge hvilken som helst bodylotion du ønsker, men vil du forkæle dig selv lidt ekstra, kan jeg anbefale Acai Body Lotion, som indeholder naturlige ingredienser, dufter mildt og skønt og trænger let ind i huden.

 
Acai Body Lotion, Rudolph Care, 100 ml, 245 kr. Købes online HER

4. Snyd med farven

Alt ser bare lidt sundere og flottere ud med en smule kulør, så indtil du har fået den naturligt fra solen, kan du vælge at snyde. Er du meget lys i huden, vil du med fordel kunne bruge denne selvbruner spray. Farven er nemlig helt lys og let, og så er sprayen nem at bruge og kan endda vendes på hovedet, mens du sprayer f.eks. bag på benene. Et godt tip er at stille dig ud i din bruser og spraye, på den måde slipper du for selvbruner i hele badeværelset. Og husk at eksfoliere huden inden for et ensartet og mere holdbart resultat.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan bruger du selvbruner

 
Dermo-Expertise Sublime Bronze Spray, L’Oréal Paris, 150 ml, 120 kr. Købes online HER

5. Fødderne

Sandalerne afslører alt, så du kan lige så godt komme de tørre hæle i forkøbet. Du kan lave en mini-pedicure under bruseren, hvis det skal være nemt. Tag en pimpsten med i badet, for det varme vand blødgører hård hud og det bliver nemmere at file den hårde hud på hælene væk. Gør det til en vane, når du alligevel smører din krop ind i creme, at forlænge cremen ned over hælene. Og ellers kan jeg varmt anbefale dig at prøve disse fugtgivende engangssokker til fødderne. Det gør virkelig underværker og får bugt med selv de tørreste fødder.


Foot Mask, Sephora, ca. 40 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: 13 frisurer til foråret – hvilken skal du have?