HUDPLEJE

Sådan bruger du en jaderulle

Nok ser en jaderulle fin ud på badeværelseshylden, men virker stenrullen? Læs med her, og find ud af, om jaderullen er et spild af penge, eller om den faktisk kan gøre en forskel for din hud.

Du har sikkert hørt om jaderuller eller set dem på diverse sociale medier, men ved du, hvad sådan en jaderulle egentlig gør godt for, og hvordan man bruger den?

Hvis du læser videre her, kan du blive klogere på jaderullen og de mange spørgsmål, du måtte have til den grønne skønhedstrend.

Hvad er en jaderulle?

Jaderullen stammer fra Kina, hvor den har været brugt i århundrede. Man brugte den også dengang til at stimulere mikrocirkulationen og muskulaturen i ansigtet – altså det, som nogle i dag kalder ansigtsstyrketræning.

Denne form for ’træning’ af ansigtet kan virke forebyggende, ligesom man styrker cellevævet, blodgennemstrømingen, og din hud får mere glød.

Jaderuller fås i forskellige prisklasser, men fælles for dem alle er, at de fjerner dårlige energier og spændinger i ansigtsmuskulaturen.

Nederst i artiklen finder du tre bud på gode jaderuller i forskellige prisklasser

LÆS OGSÅ: Face-mapping - din hud afslører, hvad din krop savner

Hvordan skal man bruge jaderullen?

Det fleste jaderuller har en lille og en stor ende. Den store ende bruger du på din hals, hage og pande, hvor du bruger den lille ende omkring øjnene og læberne. For at få den optimale effekt fra din jaderulle, er det en god idé ikke bare at rulle tilfældigt rundt i ansigtet. Men i stedet bruge lange strøg ud fra midten af ansigtet.

Se den optimale måde at massere ansigtet med jaderullen i videoen herunder:

Du vil kunne fornemme en glød sund glød i ansigtet allerede efter din første omgang med jaderullen, men hvis du vil se rigtig resultater, er det vigtigt, at du er konsekvent med rullerutinen. Gør det til en vane at bruge jaderullen i din hudplejerutine både morgen og aften.

TIP

Læg din jaderulle i køleskabet! Så er den dejlig kold, når du skal bruge den. Det giver en skøn opkvikkende fornemmelse i huden – en god måde at starte dagen på.

Hvad gør jaderullen godt for?

Ligesom det er godt for kroppen, musklerne og vævet at træne, så er det godt for cellevævet, gløden og blodgennemstrømningen i ansigtet at bruge en jaderulle.

Desuden har jaderullen en beroligende effekt på nervesystemet og efter at have brugt den i et stykke tid, kan du fornemme og se en opstrammende effekt i huden. Med andre ord kan det godt betale sig at rulle løs i 5-10 minutter dagligt.

Har du tendens til hævede øjne om morgenen, kan det også anbefales at bruge jaderullen til at mindske hævelserne – og så føles det skønt og afkølende!

Husk desuden at rulle godt på din hals, da der kan sidde mange spændinger i halsområdet.

Nederst i artiklen finder du tre bud på gode jaderuller i forskellige prisklasser 

Jadestenens egenskaber siges at være harmoni og balance - to ting, man gerne vil tilføre ens hud!

Jadestenens egenskaber siges at være harmoni og balance - to ting, man gerne vil tilføre ens hud!

LÆS OGSÅ: 5 fejl, vi begår, når vi fjerner makeup

Hvilke produkter skal man bruge med jaderullen?

Rens din hud godt, og påfør en lækker serum eller olie på huden, inden du bruger din jaderulle. Dit produkt absorberes også meget bedre, hvis du ruller det ind i huden, så det er ren win-win. Når du har rullen, kan du afslutte med fugtighedscreme.

Hvordan renser man sin jaderulle?

Tør din jaderulle af med en våd klud efter brug. Og giv den så en mere grundig rens én gang om ugen. Det er en god tommelfingerregel at behandle sin jaderulle, som man ville behandle sine makeupbørster. Hvis du lider af akne eller særligt sensitiv hud, kan det godt være en god idé at give jaderullen en grundig rens flere gange om ugen.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

TIP

Rulle-rulle-rulle-løs… Efter mange ganges brug kan din jaderulle godt komme til at pive lidt. Det er der heldigvis råd for! Så skal du nemlig blot smøre den med lidt vaseline – så er den så god som ny igen.

Skønhedsekspertens tre bud på gode jaderuller i forskellige prisklasser:

SMUK jaderulle, 399 kr. Købes online HER

Ling, Jaderulle, 725 kr. Købes online HER

Combi Jaderulle, 399 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: Olie eller creme - hvad skal du bruge?