HUDPLEJE

Sådan får du bugt med tørre hænder

Er dine hænder ekstra tørre for tiden? Forkæl dig selv med en lille hånd-spa, som med sikkerhed vil få dine hænder i topform på rekordtid.

Hænderne er ofte et af de tørreste områder på kroppen – og de udsættes altså for lidt af hvert i løbet af en dag. Velplejede hænder er et must, og indimellem er der behov for lidt ekstra pleje, når fugtbalancen sættes ud af kurs. Vi guider dig til en lille hånd-spa, så du kan få lækre, velplejede hænder. 

God tid? Forkæl dig selv fra top til tå med en hjemmespa - vi guider dig!

1. Opblødende håndbad

Tørre hænder og hård hud skal behandles nænsomt. Pas på med at file det væk, men prøv i stedet med et lunkent håndbad. Tilføj gerne nogle dråber af en lækker olie til vandet, og lad hænderne hvile her – gerne i 10-15 minutter, så de er opblødt og mere modtagelige over for fugt og pleje.

2. Scrub hænderne bløde

Har du gentagende gange smurt hænderne med håndcreme uden effekt? Det kan skyldes, at døde hudceller simpelthen bliver en barriere for, at cremen kan trænge ind. Med en håndscrub kan du rense og peele skånsomt uden at udtørre dine hænder. Sørg for at arbejde scrubben godt ind, og lad den gerne sidde i 5 minutter, før den vaskes af.

Psstt… Der findes efterhånden mange skønne håndsæber, som er beriget med eksfolierende korn – det kan være en super effektiv måde at give hænderne ekstra pleje på i forbindelse med håndvask.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

3. Masketid – til hænderne

Håndvask, sprit og et køligt klima kan frarøve hænderne en del fugt. Vi overser dem til tider, men hænderne kan også have glæde af en maske i ny og næ. Giv hænderne ekstra kærlighed og næring med en håndmaske, og få superbløde hænder på 10 minutter. En sheetmaske til hænderne er især oplagt her – de fungerer som handsker, så du ikke er helt ’begrænset’ mens den får lov at arbejde. Skyl resterne fra håndmasken af med lunkent vand, eller massér resterende produkt ind.

4. Fugt skal der til

Afslut behandlingen med en lotion. Efter rens, scrub og maske har hænderne bedre forudsætninger for at suge plejen til sig. Dine hænder vil især nyde godt af cremer, der indeholder botaniske ekstrakter såsom sheabutter og rige essentielle olier, der giver masser fugt. Er skaden sket, og har du fået sprukken hud eller revner, kan du supplere med en multibalm, som er ekstra fed. Voila, og tørre hænder bliver hurtigt fortid.

5. Glem ikke dine neglebånd

Som prikken over i’et kan du tilføre neglebåndende næring med en olie. Så er du sikret beskyttelse og sunde hænder, der fremstår velplejede. Komplementér eventuelt ved at påføre neglelak, mens du er i gang.

Se her, hvordan du gør din manicure til et meditationsritual

Læs mere om: