HUDPLEJE

Sådan får du hud, der stråler

Skal du have bar hud til næste fest? Her får du de bedste tips til at forvandle trist vinterhud til pæn, indbydende og strålende hud, der er klar til at shine natten lange.

Det er månedsvis siden, dine ben har set solen. Længe har kroppen været gemt væk i varmt tøj og store støvler.  Det kræver måske lige lidt arbejde at få huden klargjort til at hoppe i kjolen med bar ryg, eller vise bare ben og armen i den lille sorte.  Læs med her, hvor IN’s skønhedsekspert har lavet en lille huskeliste over de forberedelser, du kan gøre op til festdagen, så din hud stråler, når du trækker i den afslørende kjole.

Spar på vandet
Lider du af tør hud? Den slags, hvor det er som om, at creme ingen virkning har… Så tænk lige over, om du eventuelt kunne skrue lidt ned for temperaturen, når du bader. Vandet skal helst ikke være over 35 grader. Brug også en sæbefri body wash, som ikke udtørrer huden. Dup dig tør efter badet. Undgå altså at gnide og tørre for meget med håndklædet. Og husk at smøre huden ind i creme efter hvert bad.

Eksfoliering
Vinterhuden har med at blive tør og ru, og nogle har tendens til at få små knopper på armene (læs, hvordan du kommer dem til livs HER), og huden har derfor brug for ekstra pleje og kærlig behandling. Kom af med døde hudceller, skab cirkulation, og få en pænere og mere ensartet hud med eksfoliering. Find en god body skrub, som du kan have stående i bruseren, så du husker at bruge den minimum to gange om ugen.

LÆS OGSÅ: 19 kjoler til nytår

Barbering
Hvis du elsker nybarberede armhuler og ben, er det en rigtig dårlig idé at teste nye barberingsmetoder lige inden festen. Vælg den form for barbering, som du ved ikke giver dig røde knopper.

Fugt
Huden kan ikke få for meget fugt. Den skal smøres ind efter hvert bad og gerne kort tid efter, du er kommet ud af badet, da det er her din krop absorberer cremen bedst – mens den stadig er varm og lidt fugtig. Overvej, om du skal bruge en bodylotion, en creme eller en bodybutter. En lotion fugter lidt, creme mere og bodybutter mest. Vælg efter dit behov.

Selvbruner
Hvis du ikke er til det blege porcelænslook i vintermånederne, kan du sagtens snyde dig til lidt sommerkulør. Prøv dig frem med selvbruneren i god tid, så du undgår for hurtige løsninger lige op til festen. Hvis du har gjort dit forarbejde med skrub og fugt, så bliver resultatet af din selvbruner også pænere på huden. Har du mulighed for at få lavet en professionel Spraytan, så bestil en tid 2-3 dage før festen, så farven kan nå at trænge ind.

Få en tan i sidste øjeblik
Har du ikke haft tid til at teste selvbruner, men vil alligevel gerne tilføre din hud lidt farve og glød, så findes der heldigvis også gode løsninger hertil. Et godt bud er Body Blur fra Vita Liberata (kan købes online HER), som er en creme med farve, som holder flot på huden uden at smitte af, og som nemt kan vaskes af dagen derpå.

Et ekstra touch
Giv din hud et sidste lækkert touch med lidt olie. Jeg vil anbefale Golden Kiss Body Oil fra Rudolph Care (kan købes online HER). Det giver en indbydende hud med shine og en anelse shimmer. Den giver et super flot look og er prikken over i’et til en bar hud i et festligt outfit.