HUDPLEJE

Sådan kommer du af med hård hud på fødderne

Det er typisk op mod sommer og sandalvejr, at vi gerne vil af med hård hud på fødderne. Men det er faktisk vigtigt at pleje fødderne hele året rundt, hvis man gerne vil undgå hård hud og tørre hæle. Få 3 tips til din fodpleje her.

Hård hud på fødderne skyldes, at området er udsat for tryk. Måske er det den måde, du går på, måske er det dit fodtøj... Men med den rette pleje - hele året rundt - kan du sagtens mindske forekomsten af hård hud på fødderne. IN har talt med fodterapeuten Joan Wimann om hendes bedste råd til fodpleje derhjemme.

LÆS OGSÅ: Fodterapeuten advarer: Det må du aldrig gøre ved dine fødder

3 Tips mod hård hud på fødderne

1. Skrub godt af

I badet kan du nemt fjerne de døde hudceller med en blød neglebørste eller en scrub. Derefter kan du bruge en olie eller et billigt, supergodt produkt som vaseline. Vaseline har den egenskab, at den trænger dybt ned i huden og blødgør. Gør det til vane, hver gang du er under bruseren.

Du kan også udvide hudplejerutinen med et ugentlig fodbad, hvis du døjer særligt meget med hård hud. Pas på, at fødderne ikke er alt for længe i det varme vand, for så bliver huden for blød og mister sin beskyttende funktion. Fem minutter er som regel passende og gør huden tilpas blød til at fjerne både hård hud og få klippet neglene. Brug en scrub på fødderne for at fjerne de døde hudceller.

More Salt Body Scrub 03, Karmameju, 350 ml, 299 kr. Købes online HER

2. Hjemmearbejde

Det, der ofte generer os, er tørre, revnede hæle. Efter en fodbehandling ved en fodterapeut, hvor hælene er blevet beskåret, kan du selv pleje og vedligeholde hælene ved at bruge en pimpsten (eller en simpel husholdningssvamp).

Brug den med lette cirkelstrøg til at børste hælene, og afslut med en fed creme eller hælebalm. Vær opmærksom på, at du ikke skal file fødderne hver dag, og brug altid en pimpsten frem for en fodfil. Pimpsten er et naturprodukt, hvorimod en fodfil ofte har en metalside – og netop metal mod hud giver pga. friktionen øget varme i huden. Øget varme i huden kan faktisk danne mere hård hud, da huden beskytter sig selv.

Pimpsten, Badeanstalten, 49 kr. Købes online HER

3. Hop i masken

Du kan få masker til ansigt, hænder OG til fødderne. Der findes både fugtgivende, peelende og blødgørende masker til fødderne og det kan altså godt betale sig at pakke fusserne ind og smække benene op i sofaen, mens man lader fødderne få en god omgang forkælelse. Vær opmærksom på, at nogle peelingsmasker kan være meget kraftige og lave skader i huden på dine fødder. Hold dig til de fugtgivende masker, eller rådfør dig med en ekspert, hvis du gerne vil prøve peeling.

Fodmaske, Baby Foot, 189 kr. Købes online HER

De vigtigste vaner, hvis du vil undgå hård hud

Der findes ikke nogen generel måde at undgå hård hud på, men du kan mindske det ved at bruge korrekt fodtøj og ved at benytte en pimpsten, svamp eller neglebørste til at skrubbe områder med hård hud efterfulgt af en fed creme.

Fodcreme, Cosborg, 100 ml, 219 kr. Købes online HER

Hvorfor får vi hård hud

Nogle mennesker har mere tendens til at få hård hud end andre. Hård hud opstår ganske enkelt, når et område er ofte udsat for tryk. Den hårde hud opstår, fordi kroppen vil beskytte sig mod slide huller, der hvor huden er udsat for tryk. Vær ekstra grundig med en fed fodcreme, fodbade og din pimpsten, hvis du hører til dem der let danner hård hud.

Søg hjælp

En god idé er at gå til en professionel cirka hver tredje måned, hvis du danner meget hård hud og måske hver 4-5 måned, hvis du ikke lider af hård hud, men gerne vil holde din fødder sunde og pæne.

En professionel fodbehandling gør underværker for alle, og det er godt givet ud at holde fødderne fri for hård hud, ligtorne og andet. Det er trods alt vores fødder der bærer rundt på os hver eneste dag.

LÆS OGSÅ: 5 tips til velplejede fødder