HUDPLEJE

Sådan kommer du af med knopper på armene

Lider du også af små knopper på armene? Se her, hvad du kan gøre for at få glattere og mere jævn hud på armene.

Mange kvinder kender til de små irriterende knopper på armene. De små kosmetiske irriterende knopper kaldes keratosis pilaris og er til dels arvelige, men der ses også en tydelig sammenhæng mellem dem og tør hud. Knopperne har altså intet med bumser, hudorme, talgknopper eller lignende at gøre – modsat hvad mange tror.

Hvis du vil knopperne til livs og forebygge forekomsten, så er der kun få ting du kan gøre: Nemlig at fugte din hud godt, lave kemisk eksfoliering – og vente på du bliver ældre! Det bliver nemlig bedre med alderen.

Bliv klogere på det hele her, hvor INs skønhedsekspert, Lene Huusmann, dykker dybere ned i emnet og deler sine bedste råd.

LÆS OGSÅ: Sådan får du din makeup til at holde i sommervarmen

De små knopper skyldes ophobning af skæl i hårsækkene, samt tørhed i huden. Derfor er det en god idé at behandle området med fugtighedscreme og at eksfoliere de døde hudceller væk.

Almindelig skrubbecreme, hamphandsker, og hvad man ellers ofte plejer at bruge i badet, har dog ingen virkning på den små knopper. Vejen frem er en mild kemisk eksfoliering, der kan løsne hudcellerne.

Hvilke produkter skal du bruge for at komme af med knopper på armene?

Du skal se efter produkter med AHA frugtsyre. AHA dækker over glykol, mælke- eller frugtsyre og er efterhånden en veltestet eksfoliering. Denne form for eksfoliering kaldes en kemisk eksfoliering og er den bedste løsning, hvis de genstridige knopper ikke vil forsvinde ved brug af fugtighedscreme med carbamid.

Age Reform AHA/BHA Exfoliating Cleanser, Murad, 200 ml, 399 kr. Købes online HER (sponsoreret link)

Du har måske allerede hørt om carbamid, som er kunstigt fremstillet urinstof, som effektivt blødgører tør hud og løsner døde hudceller. Cremer med carbamid findes i forskellige opløsninger, så du kan prøve dig frem og starte med en creme med 5%.

Carbamid Creme 5%, Faaborg, 200 ml, 45 kr. Købes online HER (sponsoreret link)

Du kan også prøve at komme knopperne til livs med salicylsyre, som eksfolierer huden, ligesom AHA og carbamid, men mere overfladisk. Salicylsyre er en ret almindeligt ingrediens i produkter mod akne og i mange peeling cremer.

Gentle Cream Exfoliant, Dermalogica, 75 ml, 350 kr. Købes online HER (sponsoreret link)

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER