HUDPLEJE

Sådan plejer du dine hænder om vinteren

Dine hænder og negle er dit visitkort, så der er god grund til at pleje dem ekstra godt allerede nu, inden vinter og kulde får rigtig fat.

Håndvask, husholdning og ikke mindst vind og vejr er med til at slide på dine hænder og især negle og neglebånd. Så på med vanterne, når du opholder dig ude i kulden, forkæl dig selv med masker og cremer, og vær nu flittig med den neglebåndsolie. Det lønner sig nemlig alt sammen i jagten på velplejede hænder og negle.

Huden på hænderne er som bekendt udsat for temperaturskift, vand og sæbe mange gange dagligt, og det er det der slider og skaber tørhed, sprækker og ru neglebånd.

LÆS OGSÅ: Apotekets bedste skønhedsprodukter

Neglebåndsolie

Neglebåndsolie har en større betydning og effekt, end du måske lige tror. Den blødgør neglebåndene, men vidste du, at den også løsner neglebåndene fra neglene? Så trækker de ikke i neglebåndene og flækker dem, revner dem eller gør dem hårde, så man kommer til at pille i dem. Jo sundere neglebånd du har, jo pænere sidder din neglelak også – og den holder endda bedre. Hvis du har shellac på neglene, og dine neglebånd er tørre, kan det ligefrem åbne din shellac i siderne, så den holder i kortere tid. Hav en neglebåndsolie stående ved siden af din tandbørste, og brug den før sengetid, så har den ro til at arbejde hele natten.

SolarOil Nail Care, CND, 45 kr.Kan købes online HER

SolarOil Nail Care, CND, 45 kr.

Kan købes online HER

Håndsæbe

Tænk over, hvilken sæbe du har stående ved dine håndvaske rundt omkring i din bolig – lige fra køkkenvask til badeværelse. Hyppig håndvask er nemlig hårdt for huden på hænderne, og derfor er valget af din håndsæbe væsentlig. Mild håndsæbe uden for meget parfume er klart at foretrække.

Flydende Natursæbe, Juhldal, 500 ml, 98 kr.Kan købes online HER

Flydende Natursæbe, Juhldal, 500 ml, 98 kr.

Kan købes online HER

Håndmaske

Måske synes du, det lyder skørt at bruge maske på hænderne, men det kan altså godt betale sig. Intens pleje er vejen frem, hvis du vil tørre hænder til livs.

Premium Hand Mask, Miqura, 59 kr.Kan købes online HER

Premium Hand Mask, Miqura, 59 kr.

Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Fodterapeuten advarer: Det her må du aldrig gør ved dine fødder

Håndcreme

Det vigtigste ved en håndcreme er, at du rent faktisk husker at bruge den. En håncreme behøver ikke nødvendigvis at være dyr, før den er god. De fleste håndcremer er gode, plejende, nærende og reparerende. Find en, der passer til dig i konsistens, så du ikke føler den er irriterende og fedtende at få på hænderne.

Andre parametre der er gode at tage stilling til, når du køber en håndcreme, er, hvor du ønsker at bruge den. Skal den stå ved håndvasken, så er en med pumpe på måske at foretrække. Skal den med i håndtasken, spiller størrelsen en rolle, eller er den til natbordet, og må gerne være ekstra fed inden nattebrug.

Hand Cream Grapefruit Leaf, L:A Bruket, 30 ml, 79 kr.Kan købes online HER

Hand Cream Grapefruit Leaf, L:A Bruket, 30 ml, 79 kr.

Kan købes online HER

Læs mere om: