HUDPLEJE

Sådan renser du fedtet hud

Fedtet hud er noget vi alle kan få i perioder, men hvordan plejer man egentlig bedst fedtet hud? Læs med her…

Uanset hudtype er det vigtigt, at man renser sit ansigt to gange dagligt – morgen og aften – da en tynd film af snavs, støv, forurening, dødehudceller og makeup ligger sig på huden i løbet af dagen. Og dette gælder især, hvis du har fedtet hud. Vasker du kun ansigtet med vand, får du ikke opløst fedtet, og dine porer tilstoppes. Renser du derimod med renseprodukter, som ikke er velegnet til din hudtype, risikerer du at udtørre din hud. Har man tendens til fedtet hud, er det især vigtigt at bruge de rette produkter, så huden ikke udtørres og efterlades ekstra sart og udsat. Det kan derfor godt betale sig at bruge energi på at finde de rette renseprodukter.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Mange tænker, at fedtet hud bare skal have en ordentlig omgang skrap rens, så fedtet forsvinder, men det er ikke tilfældet. Skrappe og forkerte produkter på fedtet hud – for eksempel produkter med alkohol, citron, methol eller eukalyptus – udtørrer huden fuldstændig og giver faktisk blot endnu mere fedtet hud i sidste ende.

LÆS OGSÅ: Lav en hjemmelavet ansigtsmaske til fedtet hud

Hvilken rensetype skal du vælge til fedtet hud?

Renseskum er et godt valg til fedtet og olieret hud, da der her er tale om en mild form for rens, som ikke vasker den naturlige fugt ud af huden, men samtidig nedbryder snavs, fjerner talg og renser porerne i dybden. Prøv for eksempel Anti Blemish Solutions Cleansing Foam fra Clinique til 185 kr. Kan købes online HER

På med masken

Køb dig en god maske, og brug den to gange ugentligt. Du skal vælge lermaske til en fedtet hud, da den virker dybderensende og mindsker store og tilstoppede porer ved at absorbere fedtet. Prøv for eksempel Clear Improvement Active Charcoal Mask fra Origins til 195 kr. Kan købes online HER

Tip: Du kan også  med fordel en gå efter en rens der indeholder salicylsyre (blot 2%), som hjælper med at nedbryde olie i porerne – uden at udtørre huden.

Hvorfor får man fedtet hud?

Årsagerne kan være mange. Typisk er det genetisk hormonelt bestemt, men andre vilkår kan også spille en rolle, såsom mejeriprodukter, alderen, dine hormoner og forkerte hudplejeprodukter kan også gøre udslaget.

Se din vaner og produkter godt efter i sømmene, og find årsagen til, hvorfor din hud er fedtet, og plej den så derefter.

Hvad definerer fedtet hud?

  • Din hud skinner kort efter, du har renset den.
  • Din hud føles fedtet, som om der er et lag udenpå den.
  • Din makeup har det med at forsvinde hurtigt.
  • Porerne er forstørrede – især i T-zonen.
  • Du har en tendens til at få bumser og hudorme.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Tip: Hvis din hud er olieret, så brug en løs mineral pudder og en fast blush i stedet for at vælge en cremet en af slagsen. Husk at vaske dine makeup børster (lidt oftere), så de ikke bliver ”harske”. De kan ikke undgå at blive snavsede, når du bruger dem på olieret hud.

Læs mere om: