Annonce
HUDPLEJE

Sandt eller falsk: 5 myter om hudpleje, som ikke holder

Der findes et væld af myter, når det kommer til hudpleje. IN rydder op i de 5 værste her!

Der findes et væld af ”gode råd” når det kommer til hudpleje. De fleste af os er nok stødt på bemærkninger som ”jo dyrere et produkt er, jo bedre virker det” og ”vi skal bruge hudplejeprodukter baseret på vores alder”, men hvad holder og hvad holder bestemt ikke?

Du har med garanti læst en masse om, hvad der er god hudpleje og hvordan du får smuk hud. Men meget af det, du har læst, har med garanti gjort dig forvirret. Og det forstår vi godt! For det kan være en jungle at finde rundt i med alle de myter, som florerer rundt…

Derfor har IN talt med skønhedsekspert Silke Grane, som vil hjælpe os med at opklare de 5 værste myter om din hudpleje her.

Myte 1: Jo dyrere et produkt er, jo bedre virker det

Den holder ikke, fordi …

- ... det ikke handler om hverken pris eller mærke, men først og fremmest om ingredienserne. Fokuser på, hvad der er i produkterne. Og ja, man skal nærmest være biokemiker for at forstå den slags i dag, men hold øje med nogle gode nøgleingredienser, som f.eks. hyaluronsyre, der binder fugt, og Q10, som er en antiage-ingrediens.

Myte 2: Makeup med SPF er lige så godt som solcreme

Den holder ikke, fordi …

- ... du bruger jo ikke samme mængde, som du ville gøre med solcreme. Og man smører sig heller ikke hver anden time med makeuppen, som vi bør gøre med solcremen, hvis den skal virke optimalt. Så der er altså ingen helt god vej uden om en rigtig solcreme, hvis man har brug for den beskyttelse, og her er det bare om at vælge én, der er god under foundation. Gå efter en solcreme, der ikke fedter – kig efter ord som ”Shine control” – så plejer det at fungere godt sammen med makeup.

Myte 3: Vi skal bruge hudplejeprodukter baseret på vores alder

Den holder (til dels) ikke, fordi …

- ... det først og fremmest handler om, hvordan vores hud har det, mere end det handler om alder. De aldersbetegnelser, der er på hudpleje, er dog gode at bruge som guidelines, for det er klart, at der er nogle ting, vores hud har brug for, som hænger sammen med, hvor gamle vi er. I tyverne har du måske brug for en creme med fokus på fugt, men ikke nødvendigvis én der virker opstrammende. Det har du måske i 50’erne. Hvis jeg selv valgte et produkt beregnet til folk i tyverne, ville jeg helt sikkert mærke, at jeg manglede noget! Det vigtigste er dog altid, at du vælger det, der passer til din hud og dens tilstand.

Myte 4: Det er vigtigt at lukke porerne i huden med skintonic eller koldt vand

Det holder ikke, fordi ...

- ... det kan de ganske enkelt ikke. Så nej, du kan ikke lukke dine porer ved at pjaske koldt vand i ansigtet og et produkt kan heller ikke gøre det for dig. I stedet kan vi fokusere på at holde porerne normale i størrelsen og det er derfor, det er vigtigt, at vi allerede som unge sørger for at rense huden ordentligt hver eneste dag. Ellers sker der nemlig det, at skidt og snavs bliver til urenheder, og får de lov at blive, hvor de er, kan de udvide porerne. Så nej, porer kan ikke åbne og lukke, men huden har godt af at blive holdt ren, så porerne forbliver normale i størrelsen.

Myte 5: Produkter, der gør huden spændstig og frisk er kun til, når vi bliver ældre

Den holder ikke, fordi …

... forebyggelse kan altså også noget! Der er ingen grund til at skyde gråspurve med kanoner, men fra midt til slut tyverne kan det være en god ide at begynde at kigge på produkter, der indeholder eksempelvis kollagen, Q10 eller lignende gode ingredienser.

Sandheden om din hud

Se med, når vært Christina Sander, Mette Marie Lei Lange og Silke Grane sammen med førende eksperter og helt almindelige danske kvinder kommer helt tæt på sandheden om vores hud - og hvordan vi bedst passer på den. 

Om NIVEA Q10

NIVEA® Q10 POWER Anti-wrinkle Firming Dagcreme, Køb den her

Ingrediensen Q10 er en antioxidant, der naturligt findes i huden, og som holder huden fast og spændstig, men som vi mister med alderen. NIVEAs Q10 produkter indeholder 100% naturligt Q10, som er identisk med det Q10 huden selv producerer. Produkterne er kombineret med kreatin, som stimulerer hudens egen kollagenproduktion og NIVEA® Q10 POWER serien mindsker derfor effektivt linjer og rynker.

Du kan læse mere om NIVEAs Q10-serie her