HUDPLEJE

SKØNHED | 6 DIY ansigtsmasker med honning

Honning er en af de bedste naturlige ingredienser, når det kommer til hudpleje. Find dén hjemmelavede ansigtsmaske, der passer bedst til din hudtype eller dit hudproblem – du får nemlig hele 6 styks lige her!

Honning er godt for utroligt mange ting – den flydende, søde masse er både antibakteriel, helende, plejende og utroligt fugtgivende. Du kan derfor lave mange forskellige ansigtsmasker med honning, til forskellige hudtyper og hudproblemer.

Her får du hele 6 ansigtsmasker med honning, som du kan lave selv derhjemme. Se listen igennem efter den helt rette ansigtsmaske til dig og din hud:

OBS: Brug aldrig disse opskrifter, hvis du er allergisk overfor nogle af ingredienserne!

Ansigtsmaske mod ar og pigmentfejl: Honning + citronsaft

Hvis du vil behandle mørke pletter, pigmentfejl eller ar, skal du lave en blanding af lige dele friskpresset citronsaft og honning som du smører på området og lader sidde i 30 minutter eller efterlader på natten over. Herefter burde dit ar eller dine mørke pigmentpletter være mindre synlige.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | 3 ansigtsmasker der giver resultater

Ansigtsmaske mod rynker: Honning + havregryn

Fordi honning er så plejende, efterlader den huden utroligt blød, jævn og gennemfugtet – hvilket også får rynker og fine linjer til at fremstå mindre synlige. Bland lige dele havregryn og honning og fordel blandingen i dit ansigt. Lad det sidde i 15-20 minutter og rens efter med varmt vand.

Ansigtsmaske mod akne: Honning + muskatnød

Muskatnød er en fantastisk anti-bakteriel og anti-inflammatorisk ingrediens. Du skal blot blande ½ teskefuld muskatnød (stødt) sammen med 2 teskefulde honning. Brug blandingen som en ansigtsmaske i 15 minutter eller put blandingen på dine mest udsatte områder i ansigtet og efterlad den på henover natten.

Ansigtsmaske mod tør hud: Honning + kokosolie

For at give en øjeblikkelig fugt til huden, kan du vaske dit ansigt i honning – det lyder skørt, men det virker! Gør dit ansigt vådt, tag en smule honning og gnub det på din hud og rens af med varmt vand. Hvis du har brug for en kraftigere effekt, kan du lave en fugtmaske ved at blande 2 tsk. honning med 1 tsk. kokosolie og massere dit ansigt med blandingen i få minutter. Lad masken sidde i 15 minutter og rens den derefter af med vand.

Ansigtsmaske mod hudorme: Honning + kanel

Hvis du har mange hudorme, som ofte vil ses på næsen, kan blandingen af honning og kanel være din ven i nøden! Brug ¼ tsk. kanel og bland med 2 tsk. honning. Lad blandingen sidde på din hud ved det udsatte område i 10-15 minutter og rens den derefter af med vand.

Ansigtsmaske til lysning af huden: Honning + yoghurt

Bland 1 tsk. honning med 2 tsk. yoghurt til en tyk konsistens. Påfør blandingen på huden og lad den sidde ca. 30 minutter til den er helt tør. Skrub masken af med koldt vand og din hud vil være super blød og lysnet!

LÆS OGSÅ: Honning-kuren