HUDPLEJE

SKØNHED | 8 måder, du kan passe (bedre) på din hud

Det er ikke altid nok at rense sin hud og smøre den ind i creme. Her er otte nemme tips til at give din hud de bedste vilkår til at forblive fin og velplejet.

Har din hud tendens til at slå ud, selv om du renser og plejer den dagligt? Du kan have de bedste intentioner, men du kan alligevel ødelægge dit gode arbejde, hvis ikke du er opmærksom på disse ting:

1 | Skift hovedpudebetrækket
Husk at skifte både pudebetræk og håndklæde jævnligt, gerne en gang om ugen. Hver dag afgiver din hud og krop døde hudceller, sved og snavs, som samler sig til den rene bakteriebombe, hvis du ikke får skiftet ud ofte nok.  

2 | Hold dine produkter rene
Du ved allerede, at du skal huske at rense dine makeuppensler, da de lunhurtigt får samlet en masse bakterier til sig, som så ender på din hud. Men også når du bruger fingrene ned i din creme, kommer der bakterier ned i den, så sørg for at bruge en spatel til at tage cremen op med – og rens spatlen HVER gang efter brug, så du får fjernet gamle cremerester.

3 | Brug solcreme året rundt
Det kan godt synes lidt fjollet at bruge solcreme om vinteren, men solens UV-stråler er også skadelige i vinterkulden.

LÆS OGSÅ: Sådan får du hud, der stråler

4 | Pas på med at overeksfoliere
For grove korn eller for ofte eksfoliering kan irritere huden mere end det gavner. Det er vigtigt at eksfoliere huden jævnligt for at fjerne de døde hudceller og små forhorninger, som kan give hudorme. Men sørg for at bruge milde produkter og nøjes med at eksfoliere et par gange om ugen. Har du sensitiv hud, så vælg en enzympeeling fremfor en med korn.

5 | De forkerte produkter
Det er vigtigt at finde hudplejeprodukter, som passer til din hudtype og dens særlige behov. Har du f.eks. tør hud, kan produkter til fedtet hud udtørre din hud, mens en moden hud ikke får nogen glæde af produkter til en yngre hud. Er du i tvivl om, hvilke produkter, der passer til din hud bør du gå til en kosmetolog for råd og vejledning.

6 | Varme bade
Det er dejligt, når det er koldt, men din hud har ikke så godt af alt for varme, lange bade. Huden bliver nemlig strippet for naturlige olier og fedtstoffer og ender med at blive tør og ru.

7 | Det samme produkt
Hvis du har brugt de samme hudplejeprodukter måned efter måned, kan det faktisk godt lønne sig at skifte lidt. Huden har forskellige behov alt efter klimaet og aldersforandringer.

8 | Koldt vand
Et iskoldt lynbad kan booste kroppen og få gang i endorfinerne, men hvis du for eksempel vasker dit ansigt i iskoldt vand, kan det være lige så udtørrende, som hvis du vasker det i meget varmt vand. En mellem temperatur er mest gavnlig til at vaske ansigtet med.

LÆS OGSÅ: 8 beauty-tricks, du ikke kender!