HUDPLEJE

SKØNHED | Sådan beskytter du hud og hår på skiferien

Når du i vinterferien suser ned af pisterne på ski eller snowboard, er det vigtigt, at din hud er plejet og beskyttet mod både sol og vind. IN guider dig til, hvilke produkter kan blive din redning, når huden føles tør, eller frosten har bidt sig fast i kinderne.

Man må absolut ikke undervurdere hverken kulde, vind eller sol om vinteren. Din hud og hår er meget udsat i det kolde klima, så det er vigtigt, at du både forbygger, plejer og beskytter dig selv. Der skal massere af fugt, plejende ingredienser og solfaktor til, for at få dig sikkert igennem din ferie.

LÆS OGSÅ: Dette skal du have med på skiferien

Massere af fugt

Når der både er tale om kulde og sol, skal huden have ekstra meget fugt for ikke at udtørre. Brug derfor en god og tyk ansigtscreme til at pleje og gennemfugte din hud, mens du opholder dig i sneen. Denne dagscreme er utrolig plejende og giver intens fugt, samtidig med at den beskytter huden mod UV-stråler og miljøskader.

Hydraphase UV Intense Riche, La Roche Posay, 50 ml., 195 kr.
Fås online HER

Ekstra fugt kan du også give din hud om natten. Din vigtigste ansigtsmaske du skal anskaffe dig på ski, er en fugtgivende én af slagsen. Den gennemfugter og plejer din hud i dybden, mens du bliver udhvilet til en ny dag i sneen. Du vil vågne op med en skinnende og udhvilet hud, som vil være gennemfugtet hele ugen lang.

Drink Up Intensive Overnight Mask, Origins, 100 ml., 195 kr.
Fås online HER 

Beskyt mod solen

Man må absolut ikke undervurdere den skarpe vintersol. Det er ikke kun, når du slikker sol og bader på tropiske strande, at du skal beskytte mod de farlige stråler. Vintersolen gør samme arbejde – og strålerne vil endda være dobbelt så stærk, da de reflekteres i den hvide sne. Det er derfor vigtigt, at du beskytter din hud så godt som muligt med en god solfaktor – enten i din dagscreme eller under din creme og makeup. Denne solcreme til ansigtet er genial, da den hverken er klistret eller fedtet at bruge, altså du skinner ikke efter påføring, den giver i stedet en mat effekt.

Ideal Soleil Matterende Dry Touch Ansigtssolcreme SPF30, 140 kr.
Fås online HER

Naturlig hudtone med glød  

Brug en fugtgivende BB-creme som din dagsmakeup. Når du står på ski, udsætter du huden for både sved, sol, vind og fart – hold derfor din makeup simpel med smuk! Denne BB-creme er intens fugtgivende hele dagen lang, samtidig med at den giver den smukkeste ensartede hudtone og glød, som du kan ønske. Det er altså både dagscreme, solbeskyttelse og farve i én!

DayWear Anti-Oxidant Beauty Benefit BB Creme SPF35, Estée Lauder, 30 ml., 300 kr.
Fås online HER

Pas på håret!

Efter du har suset ned af pisterne og måske haft et lille styr eller to i sneen, kan der hurtigt danne sig en uigenkendelig ugle i nakken, blandet med hår og sne. Vær derfor forsigtig, når du redder håret ud efter det har kludret sig sammen og der sidder sne eller is i det. Brug derfor en spray som kan beskytte dit hår og gøre processen nemmere, når du redder det ud. Denne balsam spray får dit fine hår til at skille sig forsigtigt fra hinanden og sætter en hinde omkring hvert strå, som både plejer, beskytter og blødgører dit hår.

Foundation Mist, Oribe, 200 ml., 245 kr.
Fås online HER

Hvis du vil passe på dit hår, inden at du kaster dig ud på pisterne, så brug et leave-in produkt, som både beskytter mod solens stråler, men også mod vind og kulde. Dit hår vil være meget mere medgørligt, når du kommer ned fra pisterne, og det vil være beskyttet hele dagen lang. Bonus er, at du undgår krusset hår og slidte længder, når du bruger den dagligt!

Soleil CC Creme, Kérastase, 150 ml., 295 kr.
Fås online HER

Pleje til hænder og neglebånd

Det kan godt være, at vanterne passer på hænder, når du er ude på pisterne, men det kolde klima kan næsten ikke undgå at udtørre hænder og flosse dine negle. Brug derfor en håndcreme, som plejer og forbygger i dybden. Dette kultprodukt fra de franske apoteker, reparerer tørre hænder og flossede neglebånd med massere af fugtgivende og plejende vitaminer.

Soin Nutritive Douceur Des Mains, Embryolisse, 75 ml., 115 kr.
Fås online HER

Beskyttede og kysseklar læber

Dine læber er meget sensitive, da huden er utrolig tynd. Derfor skal du passe på dem – både med pleje, men også med solfaktor! Denne læbepomade gennemplejer dine læber og efterlader dem super bløde. Læbepomaden har en solfaktor 20, så du ikke skal tænke på ømme og forbrændte læber, når du nyder et glas rosé i solskin på toppen af bjerget.

Lip Balm Deluxe Sun SPF20, Tromborg, 15 ml., 180 kr.
Fås online HER

Glem ikke kroppen

Selvom din hud på kroppen er beskyttet under flere lag skiundertøj, halstørklæder og jakker, kan den stadig lide af kulden.  Når kroppen er udsat for minusgrader, skal du bruge en fugtgivende bodylotion, når du er kommet ned fra bjerget om aftenen. Et varmt bad og en god portion creme, kan stoppe din hud fra at blive rød, brændende og kløende.

Hydrating Body Lotion, Clarins, 400 ml., 200 kr.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Ingrediensen der giver dig en flottere hud