HUDPLEJE

SKØNHED | Sådan passer du på din hud om vinteren

Det er nemt at tage huen på, proppe hænderne i tykke luffer og pakke kroppen ind i uld og varm pels, men vi glemmer ofte at beskytte og passe på vores hud om vinteren Disse 4 råd får dig godt igennem kulden!

Vores hud er endnu mere blottet om vinteren, hvor kulde, blæst og frost kan bide sig godt fast i vores røde kinder. Det er nemt at pakke sig selv ind – men hvordan passer vi på vores fine hud, så vi undgår en skaldet næse, frostmærker på kinderne og røde plamager i ansigtet? Det kræver masser af fugt og plejende produkter at passe på sin fine hud om vinteren.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Sådan beskytter du hud og hår på skiferien

5 tips til at passe på din hud om vinteren:

1. Giv masser af fugt

Huden bliver tør, krakelerer og revner, når det bliver minusgrader og koldt udenfor. Derfor er det vigtigt, at du gennemfugter din hud ofte. Både kroppen, ansigt og hænder har brug for den helt store tur, hvis du vil undgå at få ubehag, når huden siger stop. Dog skal du ikke lade sig narre – ligesom sweatre, betyder en stor og tyk en af slagsen, nødvendigvis ikke at den er varmere. Det samme gælder din creme – en tyk konsistens betyder ikke nødvendigvis, at den plejer og fugter bedre, men prøv i stedet én uden parfume!

2. Beskyt mod vind og kulde

Olie fugter ikke huden, som mange ellers tror! Derfor må du endelig ikke udskifte din fugtgivende dagscreme med en olie om vinteren – men du må endelig gerne bruge dem sammen! Hvis du bruger en olie under din dagscreme fungerer den nemlig som et ekstra beskyttende lag mod den hårde vind og kulde. Olien fungerer derfor som en skjold, som vinden ikke kan trænge igennem – lyder det ikke smart?

3. Pas på solen

Vinterens skarpe stråler skal man ikke spøge med. De kan være ligeså skarpe – hvis ikke skarpere, end om sommeren. Derfor må du aldrig glemme at gå uden for en dør uden din UV-solbeskyttelse, og gerne en høj faktor! Skal du på ski, udsætter du huden endnu mere end normalt, så det skal du huske på.

4. Kortere tid i badet

Selvom vinteren er kold og et varmt bad lyder som den perfekte idé, når det er svært at komme op om morgenen eller efter en lang dag, så har det modsatte effekt på din hud. Vandet fugter nemlig ikke din hud, men renser i stedet de naturlige olier på din hud, væk – og det ønsker du ikke! Hvis du tager et for varm bad, dehydrerer du blot din hud – så hold dit bad kort og lunkent.

LÆS OGSÅ: Dette skal du have med på skiferien