HUDPLEJE

IN TESTER: 3-i-1 Rensevand

Hører du til den dovne type, som ikke får renset makeuppen af hver eneste aften? Så er din redning de smarte 3-i-1-renseprodukter, som blidt kan både rense huden og fjerne øjenmakeuppen. Men er de virkelig effektive nok? INs redaktion har testet dem for dig

1. Biosource Total and instant Cleansing Micellar Water, Biotherm, 200 ml, 185 kr. 

Rensevandet var overraskende effektivt til at fjerne al makeup – også mascara. Man skal ikke skylle huden efter brug, hvilket jeg ellers normalt gør, men det føltes faktisk helt okay for huden at lade være. Selv om produktet helt sikkert lever op til, hvad rensevand skal, savner jeg følelsen af, at huden bliver fugtet og blød efter brug. 

4 af 6 stjerner. Testet af modeassistent Nanna Juulsgaard og fås online HER

2. Eau Micellaire Douceur Express Cleansing Water, Lancôme, 200 ml, 250 kr.  

Ren og klar hud i et snuptag. Lancômes 3-i-1-renseprodukt dufter ikke, men efterlader en friskhed i sit kølvand – hvilket også gælder for den fornemmelse, man har i ansigtet efter brug. Dette skyldes nok, at denne rensevand også fungerer som en opstrammende tonic. Jeg er helt klart tilfreds med den måde, den fjerner min makeup på. Jeg brugte først en stor vatrondel og tørrede efter med en ekstra rondel med rensevæsken på og kunne konstatere, at al makeup var væk. OG jeg syntes, at min ofte meget tørre og sensitive hud så frisk og klar ud. Jeg er meget tilfreds. 

5/6 stjerner. Testet af kreativ redaktionschef Carla Christine Bruus Strube og fås online HER

3. Micellar Cleansing Water, L’Oréal Paris, 200 ml, 65 kr.  

Normalt er jeg vant til, at de produkter, jeg bruger til at fjerne makeup, føles meget olierede og til tider lægger en hinde på øjet. Den fornemmelse fik jeg slet ikke ved brugen af denne rensevand. Den skal dog lige have lov til at virke, så man skal helst holde vatrondellen over øjet i lidt tid. Men får den lov at virke, fjerner den også vandfast makeup ganske fint. Rensevandet har det med at pladre lidt ud, hvis ikke en vatrondel eller lignende holdes for åbningen. Produktet er til sensitiv hud og er uden parfume, så det føles rart og virker samtidig effektivt. 

4/6 stjerner. Testet af journalistpraktikant Katrine Baumgardt og fås online HER

4. Rosaliac Micellar Make-Up Removal Gel, La Roche-Posay, 195 ml, 139 kr. 

Emballagen på dette produkt fremstår neutral og funktionel med en pumpefunktion, der fungerer upåklageligt. Rensegeleen fjerner effektivt mascara og anden makeup. Jeg er glad for produkter, der ikke efterlader huden fedtet, og hvor man er fri for at skulle skylle overskydende rester væk, hvilket denne rensegele lever op til. Samtidig skal geleen have ros for den ikke-eksisterende duft, der for mig er vigtig, da jeg foretrækker produkter uden parfume. Jeg kunne dog godt have ønsket, at geleen var endnu blidere ved min sarte hud omkring øjnene. 

4/6 stjerner. Testet af modeassistent Nathali Eriksen og fås online HER

5. Sensibio H2O Solution Micellaire, Bioderma, 250 ml, 119 kr.

Jeg er ret påpasselig med, hvad jeg benytter omkring de sarte øjenomgivelser. Derfor glædede jeg mig til at prøve Biodermas rensevand, der efter sigende er lidt af et kultprodukt. Og jeg blev ikke skuffet (selv om emballagen ikke just er imponerende). Jeg hældte lidt af den klare væske på en hårdt opvredet vatrondel og pressede den mod øjnene i ca. 10 sekunder, hvorefter makeuppen kunne fjernes. Dog skulle jeg gentage processen to gange, før al mascara var væk. Bagefter fik ansigtet samme tur, og her savnede jeg lidt fornemmelsen af noget skummende og blødt. Et mildt og effektivt produkt, dog trækker udseendet og den manglende ’feelgood’-fornemmelse ned.

4/6 stjerner. Testet af redaktionschef Christina Forsberg og fås online HER

6. Ideal Douceur Milky Water, Carita, 200 ml, 349 kr. 

Dette 3-i-1-renseprodukt har en dejlig mælkeagtig konsistens og er virkelig drøj i brug. Den fjerner makeuppen perfekt og efterlader huden fugtig på en behagelig måde. Duften er meget mild, hvilket jeg sætter stor pris på, fordi det giver mig en følelse af at give min hud ro. Emballagen er udstyret med en pumpe, der gør den let at dosere, og selve designet er enkelt og stilrent. Selv om jeg synes, prisen er lidt pebret, vil jeg klart investere i den igen, da jeg synes, det er et virkelig lækkert produkt.  

6/6 stjerner. Testet af Art Director Nynne Louise Hansen og fås online HER

7. Eau Efficace Gentle Make-Up Remover, Sisley, 300 ml, 720 kr.

Parfumeret til den kraftige side er det første indtryk, denne klare rensevand giver. Den er overparfumeret efter min smag, men blomsterduften er dog god, hvis man er til det. For at få rensevandet ud på sin vatrondel skal man pumpe det ud – pumpen er omvendt, så man lægger sin vatrondel på pumpen og trykken ned et par gange. Rensevandets virkning er særdeles effektiv. Al makeup fjernes uden at gnubbe – også mascaraen. Huden føles en anelse fedtet bagefter, så jeg næsten får lyst til at rense efter med rent vand. Jeg synes, at prisen er noget hamper, selv om man får 300 ml. Til den pris skulle den være en mirakelvand i mine øjne. 

4/6 stjerner. Testet af redaktionschef Jeanette Juul og fås online HER

8. Aroma Cleanse Soothing Micellar Water, Decleor, 279 kr. 

Flasken har en fin facon og størrelse, men kunne dog godt have haft en pumpe til fordeling, da produktet er meget vandet og derfor svært at styre. Duften virker først lidt sprittet, men når den kommer på huden, får den en mere rolig blomsterduft. Den fjerner min makeup rigtig godt og efterlader en sitrende ren fornemmelse. Min hud føles hverken tør eller olieret, men dejligt frisk og gennemrenset. Der går dog meget til spilde, da den sprøjter lidt ud over det hele, når man trykker vandet ud, og derfor får den kun tre stjerner.  

3/6 stjerner. Testet af AD-praktikant Tine Guldbrandsen og fås online HER

9. Pureté Thermale 3 in 1 Solution Micellar, Vichy, 200 ml, 130 kr.

Duften er frisk og ren, hvilket jo er meget indbydende i et renseprodukt. Konsi- stensen er som en klassisk skintonic og føles ligeså på huden. Man kan dog hurtigt mærke, at den kan meget mere, og jeg har været positivt overrasket. Den fjerner ikke den tunge øjenmakeup, dog kan den sagtens klare hverdagsmascaraen, og glæden ved en nogle gange simpel løsning på aftenrutinen opvejer stort. Et lille minus er, at den udtørrer min følsomme hud en smule, men ikke noget, der satte store spor efter en god fugtighedscreme. Vichy virker, den gennemrenser, og den friske og naturlige duft er et stort plus. 

5/6 stjerner. Testet af moderedaktør Line Givskov og fås HER

10. Micellar Cleansing Water, Garnier, 400 ml, 70 kr. 

Dette renseprodukt er et af de mest solgte i England og er nærmest blevet et kultprodukt, så det er med store forventninger, at jeg kaster mig ud i min daglige makeupafrensning. Den klare, vandagtige væske har ingen duft, og åbningen i den store flaske er perfekt, så jeg kan dosere nemt og hurtigt. Den renser min makeup på huden af i et snuptag, på øjnene kræver det et øjebliks iblødlægning af mascaraen, hvor vatrondellen holdes på de lukkede øjne i nogle sekunder. Selve emballagen er ikke særlig spændende eller eksklusiv, men alt i alt synes jeg virkelig, at jeg får meget for pengene. 

6/6 stjerner. Testet af skønhedsredaktør Silke Grane og fås HER