HUDPLEJE

Vaginal tørhed kan behandles

Vivag® female intimate 2in1 Gel modvirker både udtørring og fungerer som glidepræparat.

Mange kvinder døjer med tørhed i skeden, som kan medføre smerter ved samleje og mindske lysten til sex. Vivag® female intimate 2in1 Gel, modvirker både udtørring og fungerer som glidepræparat.

Tørhed kan opstå af flere forskellige grunde. Det kan være pga. hormonelle forandringer og i forbindelse med menstruation eller indtagelse af p-piller, men stress og træthed kan også betyde, at slimhinderne bliver tørre. Samtidig skal man være opmærksom på, at et meget stort forbrug af trusseindlæg, bind eller tamponer kan fremkalde tørhed.

- Der er sjældent tale om et vedvarende problem - irritationen og smerterne vil typisk komme og gå i perioder. Men mange kvinder oplever før eller siden gener ved at have tørre slimhinder, siger overlæge og gynækolog Ditte Trolle.

Gode råd til at undgå tørhed
For at undgå tørhed er det en god ide at benytte et fugt- og glidepræparat. Vivag® female intimate 2in1 Gel er en mild olie- og fedtfri gelé, der udover at fungere som glidecreme ved samleje, tilfører slimhinderne i intimområdet fugtighed. Den kommer i en praktisk lille tube, så man altid kan have den med på farten.

Vivag® female intimate 2in1 Gel bevarer fugtigheden i mindst seks timer og er mild og skånsom uden hormoner eller parabener. Fugtigheden bidrager til, at huden bliver mere modstandsdygtig over for bakterier og infektioner.

Et andet råd mod tørhed lyder paradoksalt nok "dyrk mere sex!".

- Skeden er som alt andet væv i kroppen - hvis den ikke bliver brugt regelmæssigt sygner den hen. Et aktivt sexliv giver simpelthen en pænere og sundere slimhinde, siger Ditte Trolle.

Vivag® female intimate 2in1 Gel kan bruges af kvinder i alle aldre.

Vind produkter fra Vivag her
Se mere om Vivag her