HUDPLEJE

VIDEOGUIDE | Sådan undgår du olieret hud

En olieret hud, der skinner igennem din makeup i løbet af dagen, kan være frustrerende og irriterende, at skulle døje med. Derfor guider INs skønhedsskribent Mia Due, dig til, hvordan du kan bekæmpe den olierede hud.

Guide: Farvel til olieret hud

Olieret hud er et problem hos mange mennesker i alle aldre og kan være utroligt frustrerende. Derfor har vi samlet de bedste produkter og gode råd, som kan hjælpe dig til en oliefri hud – hver dag.

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktøren anbefaler | Sig farvel til olieret hud

Følg med i guiden her og se videoguiden nederst i artiklen:

Den perfekte base

Hvis du vil have, at din foundation eller pudder ligger sig flottest på din hud, skal du bruge en primer inden påføring. Der findes et hav af primers mod forskellige hudproblemer, så hvis du har olieret hud er denne primer fra Jane Iredale din bedste ven.

Denne primer absorberer fedtet og de olier, der er i din hud efter du har påført din dagscreme. Den er utroligt lækker i konsistensen og dufter tilmed fantastisk. Påfør den blot på din hud efter du har påført din dagcreme og før du påfører din foundation eller pudder.


Smooth Affair Primer for Oily Skin, Jane Iredale, 395 kr. Købes online HER

Matterende foundation

Som en del af din makeup, kan du bruge en foundation, som efterlader en mat finish på huden. Det vil sige, at i stedet for en glød eller en shine i din foundation, får du en fin og pudret fornemmelse på din hud.

Denne foundation fra Maybelline gør jobbet utroligt godt og efterlader din hud ensfarvet, jævn og fin. Hvis du i forvejen har tør hud, kan du sagtens bruge en fugtgivende foundation og i stedet følge de nedenstående trin.


Fit Me Matte & Poreless Foundation, Maybelline, 70 kr. Købes online HER

Hold olien væk hele dagen

For at få din makeup til at forblive som den var, da du lagde den om morgenen, kan du slutte af med en ’setting powder’. Det er en transparant pudder, som ikke farver, men blot ligger sig som en fin hinde på hele dit ansigt, så din makeup ikke flytter sig i løbet af dagen. Samtidig absorberer den olierne, der prøver at trænge ud til overfladen.

Denne pudder fra Diorskin er helt perfekt til formålet, da den kontrollerer olierne i din hud efter du har lagt din makeup.


Diorskin Forever & Ever Control Loose Powder Extreme Perfection & Matte Finish, Dior, 375 kr. Købes online HER

Den ekstreme hjælper

Hvis du vil gå all in i kampen mod den irriterende skinnende hud, så brug en ’setting spray’ til aller sidst. Den gør, at din makeup ikke løber nogen stedet i løbet af dagen, ligegyldigt om du er i blæst, regn eller danser til langt ud på natten.

Denne setting spray fra Urban Decay er lavet specielt til olieret hud så olien bliver, hvor den skal og ikke trænger op igennem din makeup, hvis du sveder.


De-Slick Oil Control Makeup Setting Spray, Urban Decay, 215 kr. Købes online HER

Til håndtasken

Skulle det ske, at fedt og olier trænger igennem din hud i løbet af dagen, kan du have en pakke med ’blotting papers’ med dig på farten. Blotting papers er nogle små fine ark papir, som du dupper på de steder, hvor du skinner og ser olieret ud. De absorberer olie og fedt, så din hud efterlades mat og fin.


Blotting Paper, Glo Minerals, 100 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: Lette skønhedstips til dagen derpå