MAKEUP

12 tips til at lægge makeup på en moden hud

Har du også bemærket, at øjenskyggen er begyndt at drysse, og at læbestiften ikke sidder ordentligt mere? Når huden ældes, mister den sin naturlige modstandsdygtighed og fugtighed, og derfor har den brug for en anden type pleje og produkter end tidligere. Vi tipper dig til, hvordan du lægger makeup på moden hud.

Øjenskyggen lægger sig i folderne, læberne mangler fylde, og pudderen tørrer huden helt ud. Mange kvinder oplever, at makeuppen ikke sidder, som den før har gjort. Heldigvis er der råd at hente! 

Robin Werner, der er makeupartist, siger, at der er mange gode tips, når det kommer til at løse de problemer, der opstår, når man anvender makeup på en moden hud, der viser sine første tegn på rynker eller fine linjer.

LÆS OGSÅ: 6 tips til at fjerne rynker naturligt

12 spørgsmål og svar: Sådan du lægger makeup på moden hud

 

1. Min eyeliner glider ud - hvad gør jeg? 

Da øjenlåget ikke er så stramt længere, glider eyelineren lettere på de fine linjer omkring øjet. Prøv at bruge en blød blyant, der er let at arbejde med, for at få et mere naturligt look - og ikke den lige, fremhævede linje.

2. Mine øjne løber. Hvordan får jeg makeupen til at sidde?

Det anbefales, at du bruger en primer på øjenlåget under øjenskyggen, så makeuppen sidder, hvor den skal. Creme-øjenskygger er gode til formålet, da de er nemme at påføre og sidder, som de skal.

- Brug også en vandtæt mascara uden fiber, så du ikke risikerer, at den drysser og irriterer dine øjne yderligere. Undgå mascara på de nedre vipper. Dette giver et tungt udtryk og kan også virke irriterende.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

3. Min øjenskygge lægger sig i folderne. Hvordan undgår jeg det?

I årenes løb bliver øjenlågene mindre elastiske, og fedt fra lågene kan få øjenskyggerne til at lægge sig ujævnt. Læg en primer under, og vælg en creme-øjenskygge. 

4. Globelinjen sidder ikke, som den engang gjorde. Hvordan markerer jeg den?

Når du lukker det ene øje og lægger en mørk skygge i globelinjen, bliver det hurtigt enten for meget eller ser slet ikke ud af noget. Start i stedet med at studere dit ansigt i spejlet. Markér derefter med en lille øjenskygge på kosten, hvor du synes din globelinje skal være, og kontroller, om det ser pænt ud. Fortsæt derefter med at lægge øjenskygge, indtil du har opnået det ønskede resultat.

LÆS OGSÅ: Derfor får du skønhedspletter

5. Mine læber er tynde og farveløse. Hvordan giver jeg dem mere fylde og farve?

- Køb en læbestift i en naturlig, neutral nuance, og markér linjerne omkring dine læber med den. For at få en frisk, ungdommelig farve kan du forsigtigt anvende en læbestift i en lyserød, varm skygge og duppe den på med fingrene. Afslut med en læbebalsam.

6. Min læbestift glider uden for mine læber. Hvordan får jeg den til at sidde?

- Brug en lipliner til at holde læbestiften på plads, hvis den har en mere flydende konsistens. Du kan også investere i en af de læbestifter, som holder hele dagen.

LÆS OGSÅ: Test: Den ultimative læbestift er fundet

7. Jeg ser vred ud med læbestift. Hvad gør jeg forkert?

Så skal du prøve en lysere nuance! Mørke læbestifter mindsker læberne og kan give et lidt klumpet look, især hvis læberne er tynde og har fine linjer, der løber ned ad munden.

8. Hvordan får jeg en naturlig glød?

Brug en let, fugtgivende foundation eller CC-creme, og undgå at investere i de matte af slagsen. Husk at smøre dig ind i fugtighedscreme, inden du tager makeup på. Hvis du synes, at din foundation er lidt for tyk, kan du prøve at blande den med lidt fugtighedscreme.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rette foundation

9. Hvordan gør jeg mine øjenbryn naturlige?

Udfyldning af brynene gør utroligt meget for ansigtet. Du kan bruge en kombination af en blyant og en skygge. Tegn med små, lette streger formen og udfyld den, hvor den er tynd. Påfør en skygge i samme tone ovenfor for at få resultatet til at sidde.

10. Hvordan fremhæver jeg min øjenfarve?

Tænk kontrastfarver! For brune øjne er det super fint med en skygge i blomme, mens det for blå øjne er fint med en rustfarvet øjenskygge.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette blush 

11. Hvad er en primer, og har jeg brug for den?

- Det er en let creme, der påføres efter du har smurt din fugtighedscreme ud. Primerens vigtigste funktion er at få makeup til at se bedre ud. Forskellige primere har forskellige funktioner, så her skal du vælge alt efter, om du ønsker at udjævne din hud, farvekorrigere den eller at tilføje endnu mere fugt.

12. Hvad er bedst til en moden hud: Cremerouge eller pulverrouge?

Generelt er flydende produkter gode til moden og ujævn hud. Pulverrouge giver ofte et tørrere udtryk.