MAKEUP

21 skønhedstips, du (måske) ikke kender

Kvinder elsker at dele tips med hinanden lige fra alt om hudpleje til, hvilken mascara man bare må eje. Vi har derfor samlet 21 af vores yndlings-skønhedstips og tricks til dig her, som måske kan gøre din hverdag lidt lettere.

Vi kender alle dét, at afprøve diverse skønhedstips fra nettet eller f.eks. når vores veninder fortæller om nye måder, at krølle vores hår på. Og der er faktisk rigtig mange skønhedstips, som det nødvendigvis ikke er alle, der kender til. 

Vil du gerne have længere vipper eller krøller uden brug af et krøllejern? Så giver vi dig her 21 skønhedstips, som du muligvis ikke kendte til. 

21 skønhedstips

1. Lav ekstralange øjenvipper med babypudder

Påfør babypudder på dine vipper med en vatrondel og læg derefter mascara på, som du plejer.

Gentag processen nogle gange og se, hvordan dine vipper trylles lange, fyldige og smukke. 

2. Få din læbestift til at holde hele dagen.

Påfør din læbestift som du plejer og put derefter en kleenex ovenpå. Hold kleenex’en på dine læber, mens du børster læberne med en transparent pudder. På den måde undgår du læbestift på din pensel, mens pudderet trænger igennem papiret og fikserer farven samtidig. 

3. Få mest ud af din mascara...

Læg selve mascarahylsteret i din BH eller bukselomme inden brug. Kropsvarmen blødgør konsistensen og giver et smukkere resultat på dine vipper. 

4. Vågn op med smukt hår

Hvis du føler, at dit hår er fladt, uglet eller kedeligt når du vågner om morgenen, så skift dit almindelige pudebetræk ud med ét i silke.

En ekstra bonus er, at dit hår bliver mindre ødelagt, og det siges endda også, at din hud har bedre af at ligge på silke. 

Læs også: 11 hårtrends, der kommer til at hitte i 2021

5. Red din ødelagte pudder

Du behøver ikke at købe en ny, hvis du har tabt din pudder på gulvet. Knus i stedet for resten af pudderet helt, tilføj nogle få dråber ren alkohol og bland massen (den må endelig ikke blive flydende).

Lad den stå natten over, og den er så god som ny!

6. Hul i strømpebukserne?

Du kan hurtigt sætte en stopper for huller i dine gennemsigtige strømpebukser ved at pensle hullet med en gennemsigtet neglelak, så begynder det nemlig ikke at løbe. 

7. Få nemme, bløde krøller

Hvis du ikke ejer et krøllejern, skal du blot benytte dette nemme trick. Flet dit hår i nogle fletninger, og glat dem med et glattejern bagefter – lad håret køle af og flet op igen. På den måde får du de smukkeste bølger i håret.

Hvis du gerne vil have bølger i håret, når du vågner om morgenen, kan du med fordel tage olie eller en let hårkur i håret om aftenen, flette det i to fletninger og dernæst gå til ro med håret flettet. Næste morgen har du således de fineste bølger i håret. 

Læs også: Hårmasker, der giver dig lækkert og blødt hår

8. Brug din concealer rigtigt

Hvis du har været vant til at påføre din concealer lige under øjet, så gør du det forkert.

Hvis du virkelig gerne vil slippe af med de mørke rander og trætte øjne, så prøv at lægge din concealer i en trekant under øjet. Det giver ansigtet lys og et optisk løft, som fjerner trætheden i ansigtet. 

9. Få dine hårnåle til at sidde fast hele dagen

Hvis du er træt af, at dine hårnåle glider ud af håret eller ikke sidder godt nok fast, så skal du blot spraye hårspray på dem inden brug. På den måde falder de ikke ud i løbet af dagen. 

10. Undgå kruset hår med en T-shirt i stedet for håndklæde

Skift dit håndklæde til håret ud med en T-shirt. Fibrene i dit håndklæde kan være alt for hårde for dit hår og suge al fugten ud af det, og kan derfor gøre dit hår meget kruset.

11. Få styr på dine babyhår

Vi har dem alle - de små irriterende babyhår, der hvirvler rundt, når man har en opsat frisure. Tricket er blot at spraye hårspray på en gammel tandbørste, og børste de små hår i den retning du vil have de skal følge. 

12. Undgå mascara-klatter

Hører du til dem, som ofte rammer lidt ved siden af, når der lægges mascara på de nederste vipper? Så brug dit kreditkort eller et stykke toiletpapir til at lægge under dine vipper, når du påfører mascara. På den måde havner mascaraen ikke på huden. 

Læs også: De 10 bedste mascara lige nu

13. Er du løbet tør for hårkur?

Har du en kokosolie stående i køkkenskuffen, så fordel den i det tørre hår. Lad den gerne virke natten over og vask det ud næste morgen. Du vil omgående få et smukt og glansfuldt hår.

14. Hjemmelavet tørshampoo

Hvis du er løbet tør for din yndlings-tørshampoo. og har en babypudder stående – så har du en løsning. Ryst blot lidt babypudder i dine hårrødder og red igennem – voila, ikke mere fedtet hår!

Tip: Du kan faktisk også bruge din pudder, tilføj da blot en smule pudder på en børste og dup dernæst hårrødderne. 

15. Få neglelakken til at poppe

Ved at påføre en hvid underlak eller hvid neglelak under din neglelaksfarve, får du en tydeligere og kraftigere farve på neglene.

16. Få mest ud af din øjenvippebukker

Ved at bruge din hårtørrer kan du opvarme din øjenvippebukker inden du bruger den. Dette trick giver et flottere svaj på dine vipper, og får det til at holde længere .

Pas på at du ikke rammer dit øjenlåg med det varme metal. Du kan evt. tjekke at den ikke er for varm ved, at mærke med det øverste af din hånd. 

17. Få din neglelak til at tørre hurtigt

Hvis du hader at vente på at din neglelak tørrer, så put fingrene i koldt vand i få minutter – det halverer tørretiden.

18. Lad dit hår dufte hele dagen

Et lille trick, hvis du gerne vil have et lækkert duftende hår hele dagen. Spray dine hårelastikker med din parfume - det får duften til at holde. Parfumen sætter sig nemlig nemmere i stoffet end på huden eller i håret. 

Læs også: Sådan lufttørrer du dit hår på den helt rigtige måde

19. Få fyldigere hår og dæk din udgroning

Er der lidt tid til, at du skal have dækket dine grå hår eller din udgroning hos frisøren – så brug en øjenskygge. Har du en naturlig øjenskygge uden glimmer i, kan du blot pensle dine hårrødder med farven og på den måde dække udgroningen og få håret til at syne fyldigere.

20. Få din parfume til at dufte hele dagen

Hvis du er en af dem, der føler at din parfume forsvinder, så snart du er ude af døren, så prøv at smøre en neutral bodylotion på området først. En fugtet hud holder nemlig længere på duften end en tør hud.

21. Babybløde fødder

Giv dine fødder et dejligt fodbad tilsat nogle dråber olie, så vil du allerede efter fodbadet fornemme blødere fødder. Er de stadigvæk tørre bagefter, så smør dem ind i en fed creme og put sokker på, når du skal sove. Cremen kombineret med varmen vil gøre underværker, og du vil vågne op med de blødeste fødder. 

Læs også: Sådan eksfolierer du med kemisk peeling