MAKEUP

6 ikoniske mascaraer

Mascaraen indgår i mange kvinders daglige makeuprutine, fordi den er ideel til at åbne øjnene og give definition. Men hvilken én er nu lige den bedste? Det er vidt forskelligt, hvilke krav vi har til vores mascara, men uanset om du søger naturlige, lange eller diskrete vipper, vil disse 6 mascaraer med ikonstatus formentlig kunne gøre jobbet.

Historien om mascaraen: Hvordan og hvornår blev mascaraen opfundet? 

Den allerførste mascara blev opfundet helt tilbage i 1800-tallet af franske Eugene Rimmel, som skulle vise sig at lægge navn til ordet på en lang række sprog. For eksempel hedder mascara rimel på både portugisisk, tyrkisk og persisk.

LÆS OGSÅ: Find den mascara, der passer bedst til dine vipper

Men hvorfor hedder det så mascara på dansk? Ordet stammer fra det italienske mashera, der betyder maske. Den slags mascara, vi kender og benytter i dag, blev dog ikke opfundet af Eugine Rimmel. Æren skal findes et helt andet sted, nemlig i USA, hvor en ung entrepenør ved navn T.L Williams ville hjælpe sin søster Mabel med at få fat i sin udkårne.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Han havde bemærket, at hun benyttede en blanding af vaseline og kulstøv til at få øjenvipperne til at fremstå mørkere og fyldigere. Inspireret af denne kombination gik han i gang med at udvikle en formel, som han solgte under navnet Lash-Brow-Ine. Men først da firmaet skiftede navn til Maybelline, blev det en kæmpe succes. Så stor en succes, at det i dag har lagt navn til en lang række forskønnende produkter. 

LÆS OGSÅ: De bedste mascaraer i 2019

6 ikoniske mascaraer, der er gået over i historien

Selvom der er blevet udviklet, produceret og solgt utallige forskellige mascaraer siden da, så ér der bare nogle stykker, som har ramt plet verden over - og få er endda blevet så populære, at de ligefrem har fået ikonstatus. Måske du selv bruger eller har brugt én eller flere på listen her?

1. Great Lash mascara fra Maybelline

Maybellines ’Great Lash’ klassiker, er ikke til at komme udenom. Nogle ting går bare aldrig af mode, og med denne mascara fra 1971 er der noget om snakken. I årtier har kvinder verden over sværget til denne simple, men sikre mascara, der giver fylde og farve til vipperne – og prisen er stadig til at være med på.


Great Lash Mascara, Maybelline, 69,96 kr. Kan købes online HER

2. 2000 Calorie mascara fra Max Factor

En ikonisk klassiker til vipperne. Max Factors 2000 Calorie kan fejre 30 år på bagen - det er nemlig den allerførste lancering fra Max Factor. Her får du en opbyggelig mascara, som giver vipperne masser volumen  – samtidig med at holdbarheden er i top og holder til en dag på farten.


2000 Calorie Mascara, Max Factor, 99,95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 7 tips til perfekte vipper

3. Volume Million Lashes fra L'oréal Paris

Den har efterhånden opnået status som det bedste bud på en budget mascara, der leverer varen. Børsten er super nem at bruge og sørger for, at du får voluminøse og lange vipper uden klumper. Resultatet er imponerende – og lever bestemt op til nogle af de dyrere mascaraer på markedet.


Volume Million Lashes, L’oréal Paris, 99 kr. Kan købes online HER

4. Diorshow fra Dior

Hvis du skal investere i en lidt mere luksuriøs mascara, er Diorshow svaret – og det har det efterhånden været i mange år. Formlen er suveræn til at opbygge vipperne lag for lag. Du vil opleve, at der ikke skal mange lag mascara til, før du får dukke-vipper – selvfølgelig, på den gode måde.


Diorshow Mascara, Dior, 279,95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan renser du dine makeupbørster

5. Lash Queen fra Helena Rubenstein

Helena Rubinstein har efterhånden vundet mange kvinders hjerter, med sine mascaraer. Hun er kendt for produkter med høj kvalitet, hvilket også forklarer, hvorfor Lash Queen lige præcis har været en favorit på hylderne så mange år. Børsten løfter vipperne og giver wow-faktor.

Lash Queen Fatal Mascara, Helena Rubinstein, 280 kr. Kan købes online HER

6. Définicils fra Lancôme

Sorte, intense, lange vipper – der er en grund til, at Lancomes Définicils-mascara stadig er en suveræn bestseller efter 25 år på markedet. En mascara, vi kan regne med – det ka’ vi li’. Den er især oplagt til dig, der går efter en mascara, som bidrager med ekstra længde og definition.


Définicils Mascara, Lancôme, 259,95 kr. Kan købese online HER

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rette foundation