MAKEUP

7 tips til perfekte vipper

Lange, fyldige og feminine vipper er der mange, der drømmer om. Hvis du er en af dem, så læs med her, hvor du får 7 tips til dine drømme vipper – og bliv klogere på, hvad du bestemt ikke må gøre, hvis du vil have perfekte vipper!

Vi er desværre ikke alle udstyret med lange, voluminøse vipper fra naturens hånd, men det betyder ikke, at vi ikke kan få dem!

Med den rette pleje og håndtering af dine vipper, kan de faktisk vokse sig længere og stærkere – og nå ja, så findes der også en række produkter, der kan give dem det sidste skub mod længde og fylde.

Sådan får du perfekte vipper

Herunder får du 7 tips til, hvordan du kan få de vipper, du drømmer om, og længere nede i artiklen finder du anbefalinger til de bedste mascaraer, der giver både længde og fylde.

LÆS OGSÅ: Sådan får du dine øjne til at stråle

Tip 1: Af med mascaraen – på den rigtige måde

Det er nok ingen overraskelse for dig, at dine vipper har godt af at blive fri for mascara før du rammer puden.

Ligesom din hud har godt af at blive renset, har dine vipper det også. Det er særligt dine yderste vipper, der er udsat når du sover, da de rør puden, når du ligger på siden. Du kan beskytte dine vipper når du sover med en sovebrille, der forhindrer det værste slid mod puden.


Sleepy, Birgitte Herskind, 299 kr. Kan købes online HER

Når du fjerner din mascara, så er det vigtigt, at du gør det nænsomt og uden at gnide. Den bedste måde at fjerne mascara på, er ved at lægge en vatrondel med øjenmakeupfjerner på det lukkede øje i ca. 15 sekunder, før du blidt trækker vatrondellen langs vipperne i nedadgående strøg.

Læs også om de her 5 andre fejl, vi begår, når vi fjerner makeup

Dertil er det væsentligt, at du bruger en blid makeupfjerner, der ikke udsætter dit øjenområde for unødig kemi og udtørrende ingredienser.


Take It Away, Gentle Eye and Lip LongWear Makeup Remover, Estée Lauder, 100 ml, 215 kr. Kan købes online HER

Hvis du har lyst, kan du også lade helt være med at bære mascara i en periode – det vil dine vipper elske! Hvis du synes, at dine øjne mangler lidt ekstra i den periode, vil du herunder kunne finde tips til, hvordan du kan pleje og farve dine vipper, så de er lange og mørke selv uden mascara.

Læs også om disse 3 rensemetoder, der gør din hverdag lettere

Tip 2: Fugt dine vipper

Dine vipper har, ligesom din hud, godt af masser af fugt. Med daglig brug af makeup og makeupfjerner, kan huden i øjenområdet og vipperne nemt tørre ud, og det fører til usmidige vipper, der kan have tendens til at knække.

Du kan heldigvis nemt tilføre dine vipper daglig fugt – helt uden at skulle investere i nye produkter. Når du tager din creme på, kan du blot sørge for at fordele resterne af cremen på dine vipper med blide strøg med fingrene.

Tip 3: Plej dine vipper med serum

Vippeserum er ikke længere et nyt fænomen, og det er bestemt kommet for at blive – for det virker faktisk!

Vippeserum ikke alene plejer og fugter dine vipper, det giver også næring til hårsækkene, som vil gøre dine vipper både længere og mere fyldige. De fleste kan se resultater allerede efter to ugers anvendelse.

Vil du vide mere om vippeserum? Du kan læse meget mere om, hvad vippeserum er, og hvordan du bruger det, lige her, hvor du også kan se resultatet af INs test af forskellige vippeserum.


Eyelash Activating Serum, M2 Beauté, 990 kr. Kan købes online HER

Tip 4: Skal der farve til?

Hvis du har lyse vipper eller gerne vil give dem et mere intenst look, kan du vælge at få dem farvet af en professionel. Det vil få din mascara til at lægge pænere og med et mære jævnt resultat, end oven på lyse vipper.

LÆS OGSÅ: 5 makeupfejl, der gør dig ældre

De farvede vipper vil måske også give dig lyst til helt at droppe mascaraen og lade dine nyfarvede, mørke vipper, stråle. Hvis sorte vipper er for voldsomt til dit look, kan du vælge at farve dem brune – det ser oftest mere naturligt ud.

En behandling koster som oftest omkring 200 kr., og resultatet holder i fire til seks uger.

Tip 5: Det rette buk

De flestes vipper er ikke ret krøllede fra naturens hånd, og det betyder, at længden på dem ikke står tydeligt frem når de ses forfra. Derfor vil et buk af vipperne give større synlighed af vippernes længde, da de bliver løftet op og øjet synes større.

Vippebukkeren må aldrig bruges, når du har mascara på, da det kan knække hårstråene. Brug derfor kun din vippebukker før du påfører mascara. Vælg altid en vippebukker med siliconepude, der skåner hårstråene.


M. Cosmetics Pro, 100 kr. Kan købes online HER

Det kan dog slide meget på vipperne, at bruge en vippebukker hver dag, og derfor anbefales det, at få lavet et permanent vippebuk hos en kosmetolog. En behandling koster omkring 600 kr., og holder i fire til seks uger.

Tip 6: Farvel til vandfast mascara

Vandfast mascara er selvsagt meget holdbar, og derfor foretrækker nogle at bruge vandfast fremfor almindelig mascara.

Her finder du de 5 bedste mascaraer til alle behov

Det anbefales dog, at du så vidt muligt forsøger at undgå dette, da formlen i vandfast mascara kan give tørre vipper, hvis den bruges ofte – og dertil, da det slider meget på vipperne, når det skal af.

Brug derfor kun vandfast mascara når det er nødvendigt, og sørg for at anvende en oliebaseret makeupfjerner, når det skal af igen.


Matas vandfast øjenmakeupfjerner, 125 ml., 29,95 kr. Kan købes online HER


Pump ’N’ Volume Mascara Extreme Instant Volume, Waterproof, Diorshow, 265 kr. Kan købes online HER

Tip 7: Undgå kunstige vipper

Kunstige vipper kan give en glamourøs wow-effekt – og de skal da helt sikkert også frem til nytår! Men limen, der holder de kunstige vipper fast, kan have en meget udtørrende effekt på dine vipper og øjenområde.

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du den perfekte flydende eyeliner

Dertil er de kunstige vipper meget tunge at bære for dine naturlige vipper, og det kan i værste tilfælde betyde, at nogle vipper vil bukke under og knække.

Derfor bør man begrænse forbruget af kunstige vipper til festlige lejligheder, og give vipperne en god omgang forkælelse efterfølgende med masser af fugt.

Vil du vide mere om kunstige vipper? I en videoguide, kan du her se, hvordan du påfører de kunstige vipper, og få også anbefaling til de bedste af slagsen.

Den perfekte mascara

Udover stærke og sunde vipper, kan den rette mascara hjælpe dig godt på vej mod perfekte vipper.

I galleriet herunder finder du resultatet af INs test af mascara, så du kan finde lige den mascara, der passer til dit behov.

LÆS OGSÅ: Sådan snyder du dine øjne større med makeup

Mascara-test:

Den store mascara-test

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om bæredygtig makeup