MAKEUP

Årets makeup-artist giver sine bedste tips

Til ELLE Style Awards 2015 vandt Anne Staunsager prisen som årets makeup-artist. Her kan du få hendes bedste tips til perfekt hud og makeup.

Anne Staunsager, 35 år, blev færdig på makeupskolen i Odense i 1999 og flyttede til København, hvor hun startede med at arbejde for Uffe Buchard. Kort efter blev hun selvstændig makeupartist. Nu har hun været i branchen i 15 år og er repræsenteret af Unique Creatives

Hvad har været dit vildeste job som makeupartist?

Der er mange fede oplevelser som makeupartist. Man kommer rundt i hele verden og oplever så mange spændende byer og kulturer fra en anden vinkel, end hvis man rejste rundt som turist. Jeg har fx været på job i Kiruna på et ishotel, hvor vi skød i minus 20 grader, skudt badetøj i en ørken i sandstorm og pels i en saltsø i Tyrkiet, lavet vintermodeserier i New York i 35 graders varme osv. Jeg føler mig heldig over at få alle disse oplevelser med mig. Jeg har verdens fedeste job.

Hvad er dit bud på en smuk sommermakeup s/s 2015?

Tendensen ’no makeup’ fortsætter i forhold til hud og negle, dvs. trenden med det lækre, rene og enkle skandinaviske look er perfekt til forår og sommer, for der har man alligevel ikke lyst til at putte alt for meget makeup på. Det, jeg tror, vi kommer til at se mere til, er 1990’er-makeuptendensen med lipliner og shading. Det er dog mere naturligt og i klædelige brunlige og rosa farver.

Se Annes seks yndlingsprodukter i galleriet nedenfor:

Anne Staunsagers seks yndlings makeup-produkter

Hvilke produkter har du altid personligt på og med dig?

Jeg har altid min lipbutter med fra Korres i farven Quince (95 kr.). Den giver god fugt og lidt naturlig bærfarve på læberne. Og Lumi Magique Concealer fra L’Oréal (110 kr.) til at lysne og friske op under øjnene.

PR

Hvad er dit tip til at få en moden hud til at se smuk og strålende ud?

Brug olier og serum under din creme, når du bliver ældre, da disse produkter trænger dybere ind i huden og derfor også virker på rynker og får huden til at virke synligt mere fugtig og elastisk. Brug en foundation, som ikke er for tør, og vær ikke bange for at skinne lidt. God huskeregel: Tør hud virker ældre, og skinnende hud virker yngre. Så lad være med at bruge for meget pudder, og brug fx cremeblush i stedet for pudderblush. Afslut altid med en mist for at give huden ekstra fugt, fx Facial Mist Calendula Water fra Tromborg (100 ml, 210 kr.).

Hvad er dit bedste (hurtige) skønhedstip?

Sørg for at få noget næring til krop og hud indefra, det hjælper så utroligt meget og gør en stor forskel. Husk at drikke masser af vand, og spis noget olie. Jeg spiser en skefuld tørret acaipulver hver dag, som er fyldt med antioxidanter og giver mig en masse mineraler og vitaminer, så jeg er godt dækket ind. Og så spiser jeg en skefuld Eskimoolie hver dag. På den måde passer jeg på min hud indefra.

Tekst: Silke Grane, IN