MAKEUP

Alt du skal vide om bæredygtig makeup

Bæredygtige skønhedsprodukter er det nye! Markedet byder på flere og flere skønhedsprodukter, som er produceret på miljøvenlig vis. Er du interesseret i at fylde din makeuppung med bæredygtig makeup? Så kan du her læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber din makeup samt hvilke bæredygtige makeupbrands, der er på markedet.

Der er i dag kommet et øget fokus på bæredygtighed – og det gælder også i skønhedsbranchen. Her er der nærmest gået sport i at producere de ’reneste’ produkter, hvor miljøet er tænkt ind i skabelsesprocessen. Det betyder, at du i dag bl.a. kan få makeupprodukter, der er mere skånsom for din hud. Flere makeupbrands er endda begyndt at annoncere med, at de producerer bæredygtig makeup. Bliv her klogere på, hvordan makeup kan være bæredygtigt, hvilke brands der findes samt hvordan du selv kan tage nogle bæredygtige makeupvalg.

LÆS OGSÅ: økologisk makeup – her er 5 gode brands

Kan makeup være bæredygtigt?

Svaret er JA! Når du skal undersøge om dit yndlingsmakeupbrand er bæredygtigt, kan du først og fremmest kigge på de enkelte produkters certificeringer. Det er nemlig ikke sikkert, at alle produkter har samme certificeringer, da makeupprodukterne indeholder forskellige ingredienser.

Hvis du er interesseret i at finde nogle bæredygtige makeupprodukter, kan du for det første undersøge hvilke brands, der er økologiske. En økologisk certificering betyder, at brandets produkter er baseret på naturlige ingredienser. Samtidig er det et krav, at de økologiske makeupprodukter er skabt på en mere miljøvenlige måde – og derfor bliver de mere bæredygtige.

Sådan som markedet ser ud i dag, så findes der ingen makeupbrands, som er 100% bæredygtige. Der er dog alligevel flere brands, som stræber efter at være mere miljøvenlige. Herunder finder du 3 brands, der har fokus på at skabe bæredygtig makeup.

LÆS OGSÅ: Makeup uden kemi - 5 brands, du skal kende

3 bæredygtige makeupbrands

Det kan være svært at navigere rundt i alle de forskellige makeupbrands, der er på markedet. For hvem tænker miljø og bæredygtighed ind i deres produkter? Her finder du 3 bæredygtige makeupbrands, du trygt kan lægge i kurven næste gang, du skal ud og købe dine basis makeupprodukter.

Miild
Det danske brand Miild har siden start haft fokus på at skabe naturlige makeupprodukter. Miilds produkter er specielt egnet til dig, som har problemer med allergi, da ingen af deres produkter indeholder parfume eller farvestoffer. Miilds makeupprodukter er økologisk certificeret, og de har fokus på at skabe produkter, hvor bæredygtighed er tænkt ind i hele skabelsesprocessen – fra selve makeuppen til emballagen.

Kjær Weis
Kjær Weis er et dansk makeupbrand, som er kendt for deres luksusprodukter - der alle dage har emmet af femininitet. Kjær Weis har tænkt bæredygtighed og økologi ind i deres produkter. Makeupprodukterne er økologisk certificeret, og de er baseret på naturlige ingredienser. Produkterne indeholder hverken parabener, silikone eller syntetiske farver. Når du køber produkter fra Kjær Weis, har du mulighed for at fylde din tomme emballage op med det samme produkt igen. 

Jane Iredale
Jane Iredale stræber efter at skabe bæredygtige makeupprodukter, som giver dig en smuk hud – hele dagen. Ingen af Jane Iredales makeupprodukter indeholder kunstige farvestoffer, parfume eller parabener, der kan irritere huden. Brandet er ECO-certificeret, og derfor er deres produkter lavet på miljøvenlig vis.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette blush

Fyld din makeuppung med bæredygtige makeupprodukter

Overvejer du at skifte dine faste makeupprodukter ud nogle, der er liiidt mere bæredygtige? Så kan du her finde alle de basisprodukter, som du ikke kan undvære i hverdagen 

Mineralpudder
Få en silkeblød og fejlfri hud med Jane Iredales mineralpudder, som lægger sig naturligt på din hud. Her får du flere produkter i ét, da denne mineralpudder har en høj dækkeevne.

Mineralpudder, Jane Iredale, 370 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: 9 facts om kosmetik, du skal kende

Mascara
Gør dine vipper ekstra voluminøse med denne sorte mascara fra Miild. Mascaraen giver dig intense og markerede øjne. Den er specielt god til dig, som har sensitive øjne.

Mascara, Miild, 179,95. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 7 tips til perfekte vipper

Blush
Med denne fine ferskenfarvede blush fra Miild, kan du let give dine kinder en naturlig glød. Blushen lægger sig naturligt på huden, og du undgår derfor at få et 'sminket look'.

Blush, Miild, 249,95 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Sådan renser du dine makeupbørster

Foundation
Denne cremede foundation fra Kjær Weis giver din hud den rette mængde fugt og pleje. Produktet er baseret på naturlige ingredienser, som giver din hud mulighed for at ånde. Du kan vælge mellem hele 16 forskellige nuancer! 

Foundation, Kjær Weis, 460 kr. Kan købes online HER 

Concealer
Dæk både urenheder og rødme med denne concealer fra Jane Iredale. Concealeren er baseret på en mild formel, som giver din hud mulighed for at ånde. Concealeren har en langtidsholdbar effekt, og du behøver derfor kun at tilføre den én gang.

Concealer, Jane Iredale, 265 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du mørke rander under øjnene 

Øjenskygge
Kjær Weis har et stort udvalg af øjenskygge i glimmer-faver, hvor du kan finde lige præcis den farve, som passer til anledningen. Anvend en lys farve som denne, i farven ’gorgeous’, i hverdagen, hvis du ønsker af pifte din hverdagsmakeup lidt op.

Øjenskygge, Kjær Weis, 325 kr. Kan købes online HER 

Lipgloss
Jane Iredale laver lækre lipgloss' i et væld af farver, så det er bare med at finde din yndlingsfarve. Denne lipgloss er i farven ’sangria' - og den passer perfekt til et mere naturligt look. Lipglossen er baseret på en fin formel, som giver dine læber den rette mængde fugt og pleje.

Lipgloss, Jane Iredale, 195 kr. Kan købes online HER

Sådan tager du nogle bæredygtige makeupvalg

Hvis du ønsker at være mere bæredygtig i forhold til dit valg af makeup, kan du, som tidligere beskrevet, kigge på de enkelte brands certificeringer. Vælg bl.a. de makeupprodukter der økologisk certificeret, da de er mere miljøvenlige.

Dernæst skal du tænke bæredygtighed ind i din købsproces. Køb kun de makeupprodukter, du ved, at du kommer til at bruge. Vælg en håndfuld makeupprodukter, du kan mixe på kryds og tværs og dermed både skabe et naturligt hverdagslook og et flot festlook.

LÆS OGSÅ: 5 beauty-hacks, der får dig til at se skønnere ud