MAKEUP

Beholder du din makeup for længe?

Har din makeup overskredet sin holdbarhed? Se her, hvor tit du skal skifte ud i makeuppungen.

Måske bruger du ikke din flydende eyeliner så mange gange om året, så den kan da sagtens holde i årevis, ikke? Eller hvad med den mørkerøde læbestift du kun bruger hvert år til jul, den holder da også til næste jul. Eller hvad? Har din makeup overskredet sin holdbarhed?

Her kan du blive klogere på, hvor længe din makeup kan holde – for ja, den kan faktisk blive for gammel.

For at se holdbarheden på skønhedsprodukter skal du kende det lille krukke-ikon, som er på de fleste produkter. Ikonet viser, hvor længe dit produkt er holdbart efter åbning. Står der for eksempel 12M på krukken, kan produktet holde sig 12 måneder efter åbning.

Ofte er der dog anvisning på makeup, og derfor er det godt at kende et par af grundreglerne, når det gælder de enkelte makeupprodukter og deres holdbarhed.

LÆS OGSÅ: Snyd dine øjne større med makeup

Her kan du se holdbarheden på din makeup:

Mascara
En mascara kan samle bakterier. Det er derfor også bandlyst at låne sin mascara ud – med mindre du er på jagt efter en god gang øjenbetændelse. En åbnet mascara kan holde sig tre måneder – også selv om den stadig føles flydende i konsistensen.

Øjenskygge og blush
Pulver og pressede produkter, som øjenskygge og blush, kan holde sig 24-36 måneder. Husk at anvende rene pensler og børster til påføring af dine produkter.

Pudder
Pudder – både mineralpudder og almindeligt pudder – kan ligesom øjenskygge holde sig 24-36 måneder, da der ikke er vand i produkterne.

Foundation
Flydende foundation har en lidt kortere levetid end pudder, da de er konserverede som creme. Kig efter det lille krukke-ikon, og se holdbarheden på din specifikke foundation.

Læbestift
Hvis din læbestift er ny og uåbnet, kan den holde sig over 30 måneder, men er den åbnet er det 12-24 måneder. Hvis det er en læbestift du bruger ofte, så tænk over at den er i berøring med din mund og af den årsag tæt på spyt, madrester, bakterier osv, hvilket i sig selv giver grund til at udskifte læbestiften af og til.

Tip: Rengør dine pensler og børster
Det er vigtigt at vaske makeuppensler og -børster jævnligt – optimalt en gang om ugen – da disse ophober bakterier, produktrester og snavs. Undgå, at der kommer vand ned i limningen på børsterne, når du vasker dem. Den bedste måde at gøre det på er ved at lade det varme – ikke skoldhedt – vand løbe. Gør hårene våde og tag en dråbe shampoo i håndfladen. Kør børsten rundt i håndfladen, og vask hårene godt. Skyld til sidst børsterne grundigt for at fjerne alle sæberester. Lad børsterne tørre med skafterne på en lille kant, så der ikke løber vand ned i limningen.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER