MAKEUP

Chefer: Kvinder med makeup er mest arbejdsdygtige

Britiske chefer foretrækker, at deres kvindelige ansatte bærer makeup på arbejde.

At gå med makeup på arbejde er attraktivt for en chef viser en ny, britisk undersøgelse.

Få tricket til at gøre dine øjne smukkest med makeup

To tredjedele af cheferne i undersøgelsen mener, at de vil være mindre tilbøjelige til at ansætte en kvinde, hvis hun ikke bar makeup ved jobsamtalen.

Undersøgelsen er foretaget af den britiske skønheds-kæde Escentual.com.

Betydning for karrieren

Her viste det sig også, at 60,8 procent af virksomhedslederne mener, at det ville have en negativ betydning, hvis en kvindelig ansat ikke bar makeup til daglig.

"Uanset om det er rigtigt eller forkert, så mener britiske chefer tydeligvis, at det at holde på facaden på arbejde er en vigtig faktor for en kvindelig ansat, hvis hun vil noget med karrieren," siger Emma Leslie, der er skønhedsredaktør for Escentual.com, til femalefirst.co.uk.

Læs med når INs skønhedsredaktør tester Bobbi Browns Pretty Powerful Makeup

39,2 procent af cheferne mente, at en kvindelige ansat uden makeup ville have mindre sandsynlighed for at blive forfremmet, hvis hendes job drejede sig om at møde mennesker.

Makeup giver selvtillid

Undersøgelsen viser også, at 67 procent af cheferne ville indtage en negativ holdning over for kvindelige ansatte, der ikke bag makeup ved vigtige møder.

Hertil skal dog tilføjes, at to tredjedele af de kvindelige ansatte angav, at de ville føle sig mindre selvsikre, hvis de ikke bar kosmetik ved et sådant møde.

"Det er også ret overraskende at finde ud af, at kvinder føler, at de har behov for makeup for at imponere på arbejdet, og vores undersøgelse viser, at der er et stærkt psykologisk aspekt i at bære makeup, som får kvinder til at føle sig mere fattede, selvsikre og klar til kamp," siger Emma Leslie.

Læs fem trin til at få smukke øjne

Kvinderne tager da også chefernes ønske til efterretning, for 63,8 procent af de kvindelige ansatte angav, at de altid bar makeup på arbejde.