MAKEUP

Color correctors – Dit instagram-filter til virkeligheden

Color correctors er den store trend inden for makeup lige nu, makeuppen siges at slette alle tegn på, at din hud ikke er fejlfri – som hudens Instagram-filter til hverdagen.

Farveudjævning – color correction – er det hotteste inden for makeup lige nu. Ved hjælp af pastelfarvet makeup kan man gøre huden ensartet og jævn – et perfekt underlag til den efterfølgende foundation eller BB-creme. 

Color correctors er anderledes end concealere, da de udjævner og neutraliserer det uperfekte fremfor at dække det. De findes i bl.a. grøn, gul og lilla, og hver farve kan noget specielt. Den grønne udjævner fx rødmen, mens gul kan bruges på mørke rande under øjnene. Kig med i INs farveguide her.

LÆS OGSÅ: VIDEOGUIDE | Sådan giver du din vinterhud glød og kulør

Farvepaletten: Hvilke farver passer til dig?

Der er forskellige områder, du kan have lyst til at fikse i dit ansigt. Om det er rødmen de forkerte steder, en irriterende vene i panden eller mørke rande under øjnene, findes der en farve, der løser dit problem. 

FARVERNE: 


Grøn: Neutraliserer rød
Grøn er perfekt til at neutralisere rødmen, fx urenheder, rosacea, solbrændthed eller røde rande.


Lilla: Neutraliserer gul 
Giver liv og lysner træt hud – samtidig med at den neutraliserer flad, mat og sløv hud. 


Gul: Neutraliserer lilla
Beroliger mild rødmen og er perfekt til at dække lilla og blålige rande under øjnene samt udjævne din hudtone. 


Pink: Neutraliserer brun
Neutraliserer mørke pletter som pigment-, sol- og leverpletter. Kan også friske sløv og træt hud op. 


Orange: Neutraliserer blå
Dækker meget mørke rande under øjnene og hyperpigmentering. Er også genial til at fjerne blå mærker og tydelige vener.

Tip: Hvis det hele virker uoverskueligt, så vælg en ‘Corrector Primer’ til hele ansigtet – på den måde fikser du hele huden på én gang. 

Hvordan bruger man color correctors?

1. Forberedelse
Gør din hud klar med en primer. Hvis din primer allerede er en color corrector, bruger du kun denne på et afrenset, rent ansigt. 

2. Neutraliser dine områder
Påfør din color corrector de ønskede steder. Fx gul under øjnene for at dække mørke rande og grøn omkring næsen og på urenheder for at dække rødmen. 

3. Blend, blend, blend
Det er utroligt vigtigt, at du blender din color corrector godt ud, så du ikke har røde, gule og lilla streger rundt omkring i ansigtet. Dup med fingrene eller brug en Beautyblender-svamp. 

4. tag makeup på
Når din color corrector er blendet ind i huden, burde du kunne se en forskel. Du påfører derefter din daglige foun-dation, BB-creme eller concealer, som du ønsker – husk også at blende den godt ind i huden.

5. Voila 
Sådan! Din color corrector har neutraliseret rødmen, mørke pletter og træthed – og givet dig en mere jævn, glødende og ensartet hud.

LÆS OGSÅ: IN TESTER | Primer

I galleriet finder du flere eksempler på gode color correctors.

Color correctors