MAKEUP

De 7 mest typiske makeupfejl (og hvordan du undgår dem)

Sørg for, at din makeup fremhæver dine træk på den bedst mulige måde ved at undgå de her 7 typiske makeupfejl.

Du kan have de lækreste produkter i verden, men hvis du ikke bruger dem rigtigt, kan du opnå de helt forkerte resultater. For at undgå de her typiske makeupfejl, behøver du ikke skifte ud i makeupsamlingen. Du skal bare lære at bruge de rigtige teknikker.

Læs også: Se alle tips og tricks til din makeup her

Fejl 1: Du bruger ikke primer

Not to prime, is a crime. Primer får din makeup til at holde bedre og gør ovenikøbet også hudens overflade pænere. Brug primer, og se, hvordan din porer synes mindre og din hud mere jævn.

Fejl 2: Du bruger en tør beauty-blender

En beauty-blender giver det smukkeste og mest naturlige foundation-resultat – hvis du bruger den rigtigt! En beauty-blender skal nemlig fugtes inden brug. Hold din beauty-blender under vandhanen, og pres derefter overskydende vand ud. Herefter er den klar til at duppe foundation på huden. Bruger du beauty-blenderen tør, vil den suge al din foundationen.

Fejl 3: Du lægger makeup i kunstigt lys

Når du lægger makeup i kunstigt lys, ved du kun, at din makeup sidder godt i kunstigt lys. Fejl kan derfor vise sig i dagslys – den mest sandsynlige værende den dårligt blendede foundation-kant ved kæbelinjen. Undgå fejl ved altid at lægge makeup i dagslys – eller i det mindste tjekke din makeup i dagslys, inden du går ud ad døren.

Fejl 4: Du bruger den samme børste til alting

Pudder, bronzer, blush, contour… Hvis du bruger den samme børste til alle de ting, får du aldrig det optimale ud af dine produkter. En pudderbørste skal helst være stor og blød (og gerne med en lille kompagnon, der kan lægge pudder under øjnene for eksempel) og en contour-børste er bedst med en skarp kant.

Fejl 5: Du suger kinderne ind, når du lægger din contour

Lægger du din contour der, hvor dine kinder er suget ind? Så får du dine kindben til at virke lavere, end de er. Prøv i stedet at føle dig frem efter dine kindben og læg din contour lige under og helt ude ved hårgrænsen.

Fejl 6: Du giver dine bryn en firkantet form

Vær varsom, når du tegner dine bryn op. Lad være med at forme det inderste hjørne med en skarp kant. Bruge i stedet for din øjenbrynsblyant til at tegne hårstrå, hvilket giver dig et meget mere naturligt look.

Fejl 7: Du gør dine læber tyndere med læbestift

Du er måske bange for at optegne dine læber for meget, men det betyder ofte, at du faktisk lægger læbestift inden for læbekanten og derfor får dine læber til at se mindre ud. Du må gerne overtegn dine læber – bare med en enkelt millimeter – for at få dem til at se så fyldige ud, som muligt.

Læs også: 3 makeupfejl, der gør dig ældre

Få uddybet alle makeupfejlene, og hør om endnu flere i videoen herunder:

Læs også: Find den rette øjenskygge til din øjenfarve

Læs mere om: