MAKEUP

Eksperter advarer om nyt skønhedsfænomen

Lady Gaga og Cher er bare nogen af dem, som sværger til det nye skønhedsfænomen, der bliver sammenlignet med botox

Et nyt – og ret skørt – skønhedsfænomen har hurtigt taget verden med storm. For det nye ”trick” er (næsten) lige så effektivt som botox.

Det nye botox

At kaste sig ud i en ansigtsløftning, botox, filler eller andre former for plastikkirurgi kan være ret grænseoverskridende. For hvad nu hvis, at det går helt galt?

Netop derfor er et nyt sydkoreansk skønhedsfænomen blevet så populært. Skønhedsfænomenet går ud på, at man ved hjælp fra tape og voks, kan få den ønskede ansigtsform eller stramme huden i ansigtet som en anden udglattende botox-behandling.  

LÆS OGSÅ: Fjern rynker naturligt på disse 5 måder

Cher og Gaga

Indtil videre er metoden mest blevet brugt af influencere, modeller og drag queens, der i stor stil ”modellerer” deres ansigter og viser resultatet det på de sociale medier. Men også kendisserne Cher og Lady Gaga, har fortalt, at de gør brug af det sydkoreanske skønhedstrick. Lady Gaga fortalte i et interview allerede i 2014, at hun elskede at forme sit ansigt med tape:

- Når jeg bærer min paryk og taper mit ansigt til, er det som en slags meditation. Hver dag starter på samme måde. Det er som et mantra.

Lady Gaga indrømmede på det tidspunkt, at hun tapede sit ansigt for at opnå en ønsket form mere end for at opnå et ungdommeligt udseende.

- Jeg vasker mit ansigt, sætter mit hår op, tager paryk på og spørger mig selv: Hvordan skal jeg forme mine øjne i dag med tapen?

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Et helt nyt ansigt

Efter flere og flere har fået nys om den nye skønhedstrend, fravælger flere plastikkirurgi, for i stedet at bruge tape og voks til at opnå drømmeansigtet. Især næsen, er blevet genstand for den helt store transformation.

Også sangeren Cher har kastet sig ud i det nye skønhedsfænomen. 

Men andre vælger at gå all in på skønhedsfænomenet. Den amerikanske YouTuber Promise Tamang viser i en video, hvordan hun fjerner lag efter lag af tape og voks, indtil hun er nærmest ugenkendelig.

Se den vilde transformation her:

LÆS OGSÅ: 5 overraskende sundhedstrends i 2020

Eksperter advarer

Tendensen kan virke både usund og besværlig. At skabe et tegneserielignende ideal giver unægtelig en vending til, hvordan folk faktisk ser ud. Og mange eksperter er også kritiske over for tapen – også fra et medicinsk perspektiv. Hvis du strammer ansigtet så meget ind ved hjælp af tape, kan huden miste sin elasticitet hurtigere, end det ellers ville have været tilfældet.

En britisk plastikkirurg Jeya Prakas advarer om, at daglig brug af tape i ansigtet kan skade huden og forårsage indre ar.

- Stramning af ansigtet reducerer cirkulationen, hvilket betyder, at færre næringsstoffer når frem til huden, og den vil derfor producere unormal kollagen, som på lang sigt vil fremskynde aldringsprocessen.

LÆS OGSÅ: 12 tips til at lægge makeup på en moden hud

Læs mere om: