MAKEUP

Eksperternes tips til perfekte øjenbryn

Hvilken form skal de have? Hvad skal man vide, inden man plukker? Hvordan skal de tegnes op? IN har fået eksperternes bedste tips til at skabe perfekte øjenbryn.

De sidder dér – lige midt i vores ansigt. Vores øjenbryn er i høj grad med til at skabe vores udtryk, og fokus på brynene er vokset og vokset i skønhedsverdenen.

IN har taget en snak med de dygtige indehavere, Trine og Sanne fra brynsalonen BrowWow, som ligger i hjertet af København. De to har haft fingrene i mange bryn gennem årene, og vi har spurgt dem, hvad der er vigtigst, når det gælder formning, placering, farvning og pleje af bryn.

Hvordan finder man den rette form til sine øjenbryn?

- Vi ser ikke på ansigtsformen, når vi former bryn. Der er skrevet mange artikler om forskellige brynformer til forskellige ansigtsformer, men det giver ingen mening, at for eksempel et rundt ansigt skal have bløde eller runde bryn, eller et kantet ansigt skal have kantede bryn, siger Sanne og Trine.

- Et godt bryn skal altid have lige linjer - uanset ansigtsform. Det første stykke af brynet fra næsen og op til knækket (også kaldet ’archen’) skal så vidt muligt være to parallelle linjer, der løfter svagt opad. Et rundt bryn får nærmest panden til at trykke ned og kan give et overrasket udtryk. Lige linjer i brynet giver det mest naturlige og rene udtryk. Hvis man kigger på mænd og børn, vil man aldrig se runde bryn, fordi de ikke plukker dem. Runde bryn er ikke naturligt!

LÆS OGSÅ: VIDEOGUIDE | Sådan får du de perfekte øjenbryn

Hvordan finder man den rette placering til sine øjenbryn?

Placeringen af brynet er også vigtig, og der er små tricks, du kan bruge for at vurdere om dine bryn sidder det rigtige sted.

- Placér en lillefinger på det hårde stykke lige over øjet. Brynet skal helst starte lige over fingeren, så der er luft mellem øjet og brynet. Hvis brynet starter for højt oppe, kan du få et overrasket og unaturligt udtryk. Starter brynet for langt nede mod øjet, vil brynet tynge ned, og du kan komme til at se træt ud.

Hvad gør små forandringer ved dine øjenbryn?

- Et skarpt defineret bryn giver et stærkt udtryk og kan næsten fungere som et ansigtsløft. Det er vigtigt, at archen sidder cirka 2/3 ude på brynet, så brynet løftes det rigtige sted. Et mere busket bryn ser generelt mere naturligt ud. Vil man gerne have et blødere udtryk kan man lave archen mere blød og ikke så defineret – så længe man husker at holde de lige linjer.

Hvordan tegner man sine øjenbryn op?

- Hvis du har ’huller’ i dine bryn, er det nemt at fylde dem ud med makeup. Men drop de hårdt optegnede mørke bryn, og find en lys og let brynpudder, som ganske enkelt bare giver en skygge mellem dine hår. Brynpudderen skal helst være lysere end dine egne hår. På den måde er det hårene, og ikke skyggen, man ser først. Less is more!

Hvad er jeres bedste tips til øjenbryn?

- Plej dine bryn, som du plejer dit hår. Gå til en professionel, og få hjælp til at finde din form, og hold den så selv ved lige. Trådning af brynene renser op i hele området omkring brynet og giver et lækkert og velplejet udseende. Jo mere du plejer dine bryn, jo mindre makeup behøver du at bruge, fordi dine bryn vil sidde som de skal.

- Sørg også for at få en god form på dine bryn. Lige linjer og en arch, der sidder ca. 2/3 ude på brynet, er det vigtigste i forhold til formen.