MAKEUP

Find den mascara, der passer til dine vipper

Mangler dine vipper volumen? Eller er du træt af, at den altid ender under øjnene? Læs med her, og find den type mascara, der passer til dig.

Hvis der er et makeupprodukt, som de fleste kvinder meget nødigt vil undvære, så er det en mascara. Og det er faktisk ikke så underligt, for effekten af en mascara er enorm stor. Mascara giver ganske enkelt mere karakter, og man ser friskere ud. Men har du styr på, hvilken type mascara, du skal vælge til netop dine øjenvipper? Udvalget er stort, og den enkelte mascaras kunnen og formåen er meget forskellig fra type til type. Skal du vælge en tubemascara, fiber, almindelig eller vandfast mascara?

Se nærmere på dine vipper

Er dine vipper er korte, meget lige, tynde eller lange? Vipper har forskellige behov. Derfor er det en god idé først og fremmest at analysere vipperne, så du ved, hvad du har at arbejde med. Når du har fundet ud af, hvad du har brug for, er det vigtigt at kende de forskellige mascara-typer for at træffe det rette valg af mascara.

LÆS OGSÅ: IN tester vippeserum

Hvilken mascara skal du vælge?

Fedtede øjenlåg = Tubemascara

Har du tendens til at svede på øjenlågene, eller er dine øjenlåg tunge, så det ofte ender med, at din mascara smitter af på dine øjenlåg, så er en tubemascara et godt valg. Tubemascara opløses ikke af olie, men af vand alene. Derfor er naturligvis ikke en god mascara til en regnvejrsdag, men den tåler altså olieret hud og er derfor god for dig, der kæmper med tunge øjenlåg, som fedter din mascara til. Det skyldes, at en tubemascara er en såkaldt polymerbaseret mascara (plastisk) i stedet for den traditionelle mascara, som er lavet af en vand, olie og voks blanding. Polymererne danner en tunnel rundt om hvert vippestrå, og den opløses som sagt kun af vand – det betyder også, at du kan spare makeupfjerneren og bruge lunkent vand alene til at fjerne den med.

Gode eksempler på tubemascara:

Tynde vipper = Fibermascara

Måske er en fibermascara mere dig. En fibermascara er typisk lavet af silke og rayon og hjælper med at give dine vipper langt mere fylde og et tykkere look. Derfor er fibermascara

god til dig, der måske ikke er udstyret med de kraftigste vipper, og som ønsker at trylle dem mere iøjnefaldende. En fibermascara er tilmed nem at arbejde med. Byg din mascara stille og roligt op ved at starte ved rødderne og zigzagge forsigtigt ud af, indtil du har opnået det look du ønsker.

Gode eksempler på fibermascara:

LÆS OGSÅ: 6 gode råd til flotte vipper

Aktiv livsstil = Vandfast mascara

Fordelene er mange ved brug af en vandfast mascara. Den bliver nemlig, hvor den skal – på vipperne. Derfor er den et godt valg, hvis du cykler meget, træner med makeup på eller skal på badeferie. Dog er en vandfast mascara også sværere at fjerne igen og kan derfor være hårdere for dine vipper i længden. Derfor er det en god idé – og sundest for dine vipper, hvis du kun bruger vandfast mascara, når det virkelig er nødvendigt.

Gode eksempler på vandfast mascara:

Mascara primer

Er dine vipper korte og tynde, kan du prøve dig frem med en mascara primer. En primer kan være fremragende som et underlag for din mascara, da man med en primer virkelig kan arbejde med volumen. Så når du påfører din primer på vipperne og efterfølgende lægger mascara, har du mulighed for at skabe meget mere fylde og volumen på vipperne.

Gode eksempler på mascara primer:

LÆS OGSÅ: 5 ting, der ødelægger dine øjenvipper

Husk at skifte din mascara ud

Hvis din mascara begynder at drysse, eller hvis du har haft den i mere end 3 måneder, så er det på tide at skifte den ud. Vandindholdet i din mascara fordamper nemlig med tiden og derfor begynder den at drysse og blive for gammel. Desuden bliver din mascaraen dagligt udsat for luft og bakterier og har derfor en kort levetid.

LÆS OGSÅ: 7 typiske makeupfejl - og hvordan du undgår dem

Læs mere om: