MAKEUP

Find den perfekte foundation

Jagten på den perfekte foundation er sat ind, og det handler ikke kun om at finde en, der passer i nuancen. Her finder du den perfekte foundation, der dækker din huds behov.

Hvad er en perfekt foundation? Det er en, som passer til dig i tonen, en som er skæddersyet til din hudtype og som ikke ses (for tydeligt), når du har den på. Mange tror fejlagtigt, at en foundation skal dække hele ansigtet. Faktisk er det meget pænere og giver et yngre og mere naturligt look, hvis du sparer lidt på din foundation. Påfør kun din foundation der, hvor huden har brug for lidt ekstra dækning for at udligne rødme og andre pigmenteringsfejl. Hvis din foundation sidder i et tykt lag på huden, har den tendens til at danne flager, og din hud mister sin vitalitet.

3 tips til at finde en foundation, der matcher din hud

Få vejledning
Spørg om hjælp i kosmetikafdelingen, og få eventuelt en makeupartist til at lægge foundation på dig, så du er helt sikker på, at du får den rigtige med hjem.

Prøv den på
Det giver næsten sig selv, men husk at prøve din foundation, inden du køber den. Det kan være en god idé at prøve den på halsen eller på indersiden af håndleddet, hvor huden er lys. Og hvis du vakler mellem to nuancer, så gå efter den lyseste.

Tænk på sæsonerne
Hvis du får godt med kulør i ansigtet om sommeren, skal du nok ikke bruge den samme foundation året rundt. Brug en lysere nuance i vintermånederne.

LÆS OGSÅ: Videoguide - sådan lægger du den perfekte foundation

Når der er styr på nuancen, er det selvfølgelig vigtigt at finde en foundation, der passer til din hudtype. Er din hud fedtet, tør, eller mangler du måske glød?

IN’s skønhedsekspert har her fundet 5 foundations, der gør noget helt specifikt for dig og din hud. Gør derfor op med dig selv, hvad din hud har brug for, inden du vælger den foundation, du altid har brugt eller får anbefalinger fra veninder. En god foundation er nemlig individuel.

Find den perfekte foundation