MAKEUP

Sådan finder du den rette foundation

Når man skal ud og have en ny foundation, skal der mange overvejelser til. Her kan du lære mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge din foundation.

Har du styr på hvilken foundation, der passer til dig? Der er flere ting, du skal have styr på, når du skal finde den rette foundation. Få svar på alle dine spørgsmål her!

LÆS OGSÅ: De bedste mascaraer i 2019

Før du køber din foundation – få styr på din huds undertone

De fleste mennesker har enten en varm eller en kold undertone. Du kan finde din huds undertone ved at kigge på venerne på indersiden af din arm. Synes de blå/lilla, har du en kold undertone, og hvis de er mere grønne (eller grøn-blå), så har du en varm undertone.

Du kan også finde din huds undertone ved at lægge mærke til farven på dine kinder, når du blusser op. Er dine kinder mest lyserøde/røde, så har du en kold undertone. Hvis du sjældent blusser op eller blusser op med en let ferskenfarve, har du en varm undertone.

LÆS OGSÅ: Find den rette øjenskygge til din øjenfarve

Foundation til en varm undertone

Hvis din hud har en varm undertone, skal du vælge en foundation, der er beige og gylden i farven. Prøv eksempelvis denne fra MAC.

MAC, foundation, 269.95 kr. Kan købes online HER

Foundation til en kold undertone

Er din huds undertone kold, skal du gå efter en foundation i en rødlig farve - som denne fra Smashbox.

Foundation, Smashbox, 269.95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette blush

Sådan vælger du den rette foundation

Hvis ikke du har mulighed for at gå til en makeup-ekspert for at få hjælp til at finde den rigtige foundation, kan du selv teste den i butikken. Påfør den på kinden og ned langs kæbelinjen - og ikke på hånden, da farven på din hånd langt fra er samme farve som dit ansigt. Når du påfører den, skal din foundation gerne være næsten usynlig og blende helt naturligt ind i din hud.

Desværre forvirrer butikkernes taknemmelige kunstige lys, da alt for mange farver vil klæde dig her. Derfor er det en god idé at se dig selv i dagslys, inden du køber din foundation. Synes din hud at fremstå grålig, er din foundation for lys. Og fremstår farven tydelig er den for mørk - en god foundation skal ALTID være usynlig på huden.

Find den rette foundation til din hudtype

Når du skal vælge din foundation, er det vigtigt, at du finder en foundation, som passer til din hudtype. De forskellige hudtyper har nemlig nogle bestemte ’krav’ til hvilken foundation, du skal vælge.

Foundation til tør hud

Hvis du har en tør hud, skal du købe en god fugtgivende foundation med en let til mellem dækning. Prøv eksempelvis denne ekstra fugtgivende foundation fra MAC.

Foundation, MAC, 265 kr. Kan købes online HER

Foundation til kombineret og fedtet hud

Hvis du har tendens til fedtet eller kombineret hud, skal du undgå de foundations, der er meget olieret. En god foundation til fedtet hud er bl.a. denne foundation fra Estee Lauder.

Foundation, Estee Lauder, 379.95 kr. Kan købes online HER

Foundation til normal hud

Hvis du har en normal hud, kan du vælge frit på alle hylder. Du kan dog med fordel anvende en ekstra fugtgivende foundation, som denne fra Lancôme.

Foundation, Lancôme, 379.95 kr. Kan købes online HER

Tip
Det er en god idé at købe én foundation til sommeren og én til vinteren, så din foundation matcher din hudtone hele året. Mellem sommer- og vintermånederne kan du blande de to sammen.

LÆS OGSÅ: Sådan renser du dine makeupbørster 

3 måder, du kan påføre din foundation

Der findes flere forskellige måder hvorpå du kan påføre din foundation - her er 3 af dem.

Påfør din foundation med hænderne

Du kan påføre din foundation med hænderne - og denne metode er yderst effektiv, da du her varmer din foundation ordentligt op. Med fingrene har du mulighed for at lægge en jævn foundation – specielt omkring næsen, munden og øjnene. Husk at vaske dine hænder først, så du ikke blander snavs ind i din foundation.

Læg din foundation med en makeupbørste

Du kan også anvende en makeupbørste til at påføre din foundation. Det er vigtigt, at du vælger en god makeupbørste, som har tætte børstehår. På den måde opnår du et mere naturligt resultat.

 

Makeupbørste, Clinique, 279.95 kr. Kan købes online HER

Anvend en makeupsvamp til at påføre din foundation

En helt tredje måde, du kan påføre din foundation, er ved hjælp af en makeupsvamp – som også bliver kaldt for en beauty-blender. Fugt din makeupsvamp inden du påfører din foundation og få et flot og tilfredsstillende resultat.

Makeupsvamp, M.Cosmetics, 69.95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Makeup uden kemi - her er 5 brands, du skal kende